Keyboard, mouse και controller για κάθε τσέπη.

Μετά από το εξαιρετικό Headset που δοκιμάσαμε από τη Nacon λίγο καιρό πριν, η εταιρία με έδρα τη Γερμανία αποφάσισε να ολοκληρώσει το PC Gaming setup με προτάσεις για την κατηγορία των keyboards, των mice και των controllers. Το CL 700-OM είναι το οptic Mechanical keyboard της εταιρίας, το GM 105 είναι μια πρόταση για gaming mouse που δεν κοστίζει μια περιουσία και το GC 200WL είναι το controller που καλείται να αντεπεξέλθει απέναντι στη καλή εντύπωση που άφησε το Revolution Pro controller.

Ξεκινώντας με το πληκτρολόγιο, το CL 700OM διαθέτει μεταλλικό σασί, κάτω από το οποίο κρύβονται τα optic mechanical blue switches της Kaihl. Οι συγκεκριμένοι διακόπτες χρησιμοποιούν σύστημα εγγραφής με τη διακοπή της δέσμης φωτός που διαθέτουν, με σκοπό την άμεση ανταπόκριση του υπολογιστή στα πατήματα του παίκτη. Μιας και αναφέραμε τα πατήματα, κάθε κουμπί ξεχωριστά στο πληκτρολόγιο της Nacon αντέχει μέχρι και 50εκ. ενεργοποιήσεις -πάντα σύμφωνα με την εταιρία- ενώ μέσω software ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει ξεχωριστά τον full RGB φωτισμό πίσω από κάθε πλήκτρο.

Nacon CL 700 OM

Κατά τις δοκιμές μας με το εν λόγω πληκτρολόγιο έγινε ξεκάθαρο το κοινό στο οποίο προσπαθεί να απευθυνθεί η Nacon με αυτό το προϊόν. Τα Blue Kaihl switches ήταν εξαιρετικά κατά τη διάρκεια του Gaming, με σκληρό αλλά στιβαρό πάτημα, το οποίο απαιτεί περισσότερη από τη συνηθισμένη δύναμη ενεργοποίησης, αλλά προσφέρει άμεση καταγραφή και ακαριαία επιστροφή του πλήκτρου στην αρχική του θέση. Το μεταλλικό σασί αλλά και ο RGB φωτισμός, με τα 16,7 εκατομμύρια χρώματα, το καθιστούν ως ένα στιβαρό gaming keyboard.

Εκεί που αναμενόμενα το CL 700OM δεν κατάφερε να μας εντυπωσιάσει είναι στη καθημερινή, μη gaming χρήση του. Για μεγάλη διάρκεια πληκτρολόγησης ή για σύνταξη κειμένων τα εν λόγω πλήκτρα -μετά από λίγο χρονικό διάστημα- αρχίζουν και φαίνονται όλο και πιο βαριά και δύσκολα στην ενεργοποίηση, κάτι που δυσκολεύει τη γρήγορη πληκτρολόγηση. Επιπλέον, ενώ το μεταλλικό σασί προσδίδει στιβαρότητα, βάρος και κύρος στο πληκτρολόγιο, η υφή των πλαστικών key-cups, σε συνδυασμό με τη γραμματοσειρά που έχει επιλεχθεί, κάνουν το πληκτρολόγιο κατώτερο τόσο στην αφή όσο και στην όψη ενώ στο τελευταίο συγκαταλέγεται και η χαμηλότερη από το συνηθισμένο φωτεινότητα πίσω από τα πλήκτρα.

Nacon GM 105

Περνώντας στο mouse GM 105, αυτό διαθέτει οπτικό αισθητήρα, δυνατότητα επιλογής DPI μεταξύ τεσσάρων modes -από 800 μέχρι και 2100 DPI- και τρία επιπλέον πλήκτρα πέρα από τα βασικά, εκ των οποίων το ένα ορίζει τα DPI ενώ τα δυο εναπομείναντα στην αριστερή πλευρά πλήκτρα, είναι προγραμματιζόμενα μέσα από το software της Nacon. Όντας gaming mouse δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φωτιζόμενα μέρη, τα οποία παρουσιάζονται κυρίως στη πλάτη του ποντικιού. Το χρώμα του φωτισμού περιορίζεται αποκλειστικά στο μπλε. Στη συνάρτηση θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η τιμή, η οποία δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ και είναι ο λόγος που η Nacon προωθεί το εν λόγω ποντίκι ως το entry-level mouse των gamers.

Ωστόσο, κατά την περίοδο των δοκιμών μας με το GM 105, βρήκαμε πολλά σημεία στα οποία θα μπορούσε να βελτιωθεί η γερμανική εταιρία ακόμα και στην πολύ χαμηλή τιμή που διαθέτει το προϊόν της. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντήσαμε ήταν η γενικότερη αίσθηση των πλαστικών αλλά και το ελάχιστο βάρος του. Δυστυχώς ο αισθητήρας, αν και αξιόπιστος, προσφέρει μόνο 4 συγκεκριμενες επιλογές για DPI και βρήκαμε τους εαυτούς μας κατά τη διάρκεια του gaming να μην έχουν τις επιλογές που αρμόζουν στο κάθε παιχνίδι και στην κάθε περίσταση, με αποτέλεσμα την πεσμένη απόδοση. Επιπλέον, η τοποθέτηση της ροδέλας ανάμεσα στα πλήκτρα φέρει λάθος ύψος, το οποίο ξεπερνά οριακά την επιφάνεια των δύο βασικών κουμπιών ενώ τα switches -τόσο στα βασικά πλήκτρα όσο και στα έξτρα πλαϊνά- δεν διαθέτουν ικανοποιητική αίσθηση κατά το πάτημα, με τη διαδρομή να μην τερματίζεται κατά την ενεργοποίηση, και την επαναφορά να μην είναι ιδιαίτερα άμεση και αισθητή. Έχοντας δοκιμάσει στο παρελθόν ποντίκια στην ίδια κατηγορία τιμής, θεωρούμε ότι εδώ η Nacon όφειλε να προσφέρει περισσότερα.

Nacon GC 200WL

Για το τέλος αφήσαμε το χειριστήριο GC 200WL μιας και ακολουθεί το -γνώριμο πλέον- σχεδιασμό της Nacon στα controllers. Συγκεκριμένα, το GC 200WL μοιάζει σχεδόν απόλυτα στο Nacon Revolution Pro -χειριστήριο για το PS4- με δύο σημαντικές διαφορές. Αρχικά, το GC 200WL είναι ασύρματο και συνδέεται με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω ενός RF USB dongle ενώ δεν διαθέτει τα τέσσερα έξτρα κουμπιά που συναντάμε στο πίσω μέρος του Revolution. Κατά τα άλλα, η εμπειρία χρήσης του GC είναι ολόιδια, και τόσο τα θετικά στοιχεία όσο και τα αρνητικά που συναντήσαμε στο Revolution δηλώνουν και εδώ παρόντα. Το υψηλής ποιότητας πλαστικό με τη σχεδόν βελούδινη υφή, η ασύμμετρη διάταξη των υπερυψωμένων αναλογικών μοχλών με το κοίλο και κυρτό επάνω μέρος καθώς και το οκτώ κατευθύνσεων d-pad, συμβάλουν σε μια πολύ ευχάριστη εμπειρία χρήσης.

Στα παραπάνω συγκαταλέγεται και η άριστη ασύρματη σύνδεση με τον υπολογιστή αλλά και ένα από τα καλύτερα προγράμματα παραμετροποίησης όλων των κουμπιών του χειριστηρίου. Το μόνο αρνητικό που φαίνεται να έχει πάρει χρόνο στην εταιρία να διορθώσει, είναι το περίεργο σχήμα των trigger buttons, που κατά τη πολύωρη χρήση ενοχλεί τα δάχτυλα του παίκτη. Αυτό είναι και το μόνο που κρατάει το GC 200WL από το να θεωρηθεί ως μια πρώτης τάξεως εναλλακτική του Xbox Controller για χρήση με το PC.

Τέλος, να αναφέρουμε πως το Keyboard CL 700 OM έχει ως προτεινόμενη τιμή λιανικής στην ελληνική αγορά τα 110 ευρώ, το ποντίκι GM 105 τα 19,99 ευρώ, και το χειριστήριο GC 200WL τα 44,99 ευρώ.


 

Έκθεση εικόνων

Η αρχη έγινε ένα κυριακάτικο πρωινό μπροστά από μια μικρή CRT τηλεόραση με την δεσποινίδα Croft στην πρώτη κονσόλα της Sony. Έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και τα online πεδία μάχης των FPS παιχνιδιών κερδίζουν κατά κράτος στις προτιμήσεις του. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και οι κυκλοφορίες μεγάλων single player only παιχνιδιών αρχίζουν να συσσωρεύονται, κλείνει το router και απολαμβάνει αυτά τα παιχνίδια εξίσου. Του αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές όσο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Συνέχεια στον εμπλουτισμό του Shadow of the Tomb Raider
Με το επόμενο DLC για τον τίτλο.
The Council
Ένα τολμηρό μα και άτσαλο βήμα προς το μέλλον.
Ανακοινώθηκε η NieR: Automata Game of the YoHRa Edition
Με αρκετό περιεχόμενο για PS4 και PC.
Εxpansion και crossover με το Witcher 3 για το Monster Hunter World
Ο Geralt ταξιδεύει στο Νέο Κόσμο.
Δύο demos για το Anthem ετοιμάζει η EA
Στις αρχές του 2019, για κονσόλες και PC.
Νέα laptop από την ASUS
ZenBook 14, και gaming μοντέλα FX505 και FX705.
Νέο trailer για το Anthem από τα Game Awards 2018
Αφιερωμένο στην ιστορία του παιχνιδιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Χρησιμοποιώ λιγο καιρο τωρα το Nacon Revolution Pro(για ps4) σε pc , το οποίο λειτουργεί κανονικά στο steam (το βλεπει σαν ps4 κοτρολερ) και μπορείς να προγραμματισεις τα πλήκτρα όπως τα θες εσύ.Για καποιο λογο δεν δουλευει αυτοματα στο destiny2(battlenet) αλλα δεν το εψαξα παραπανω.
  Συμφωνώ με αυτα που λεει ο Θανος ,το μεγαλυτερο μειονέκτημα ειναι οι σκανδάλες οι οποιες και δεν βολευουν στο σχήμα αλλα πατιούνται και δύσκολα.
  Καταφερα σχετικα ευκολα να αλαξω την θεση των αναλογικων ανοιγοντας το κοντρολερ γιατι όπως λεει ο Θανος σε προηγούμενό βιντεο ειναι λαθος η επιλογή το βαθούλωμα να ειναι στον πανω αναλογικό .
  Θα μπορούσαν και στο GC 200WL να εχουν βαλει τουλάχιστον 2 προγραμματιζομενα πλήκτρα στο κατω μερος που γενικά βολεύουν πολυ .
  Το πηρα 30Ε, σε αυτη την τιμη ειναι ΟΚ , μιας και μιλάμε για μια ποιοτική κατασκευή και τα υπολοιπα πλήκτρα εχουν ωραία αίσθηση στο πάτημα .

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 εβδομάδες από Hillmaster
 • Hillmaster

  :o ανοιξες το χειριστηριο ? χαχα επικο, εγω φοβαμαι να το κανω αυτο αλλα καλη ιδεα δεν το ειχα σκεφτει

 • Hillmaster

  Hillmaster's custom revolution pro https://i.postimg.cc/Gpn9Cg0N/20181119-124241.jpg
  καλα εγω ανοιγα τα χειριστήρια απο το PS1... 20 χρόνια εμπειρία έχω!
  το revolution pro παντως ειναι καλα σχεδιασμένο απο μεσα, δεν διαλύεται με το που το ανοίξεις .

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 εβδομάδες από Hillmaster
 • Hillmaster

  :o:o Ζηλευω ισως το κανω και εγω χαχα

 • Hillmaster

  Εξαιρετικη ιδεα, με ψηνεις κι εμενα να το ανοιξω, αλλα κολλαω στα 80 που το πληρωσα γαμωτο. Αν το χα βρει στα 30 νομιζω θα ημουν πιο τολμηρος. Τελευταια φορα ανοιξα ps3 να αλλαξω blue ray, κι οταν το εκλεισα μου ειχε περισσεψει ενα λευκο γραβαζι.... :o:o:o:o
  τελικα το ξανανοιξανκαι βρηκα που να το βαλω, αλλα μεχρι να το βρω ειχα σκασει!
  Θανο ωραιο αρθρο θενξ!

 • Hillmaster

  basilis6 , ετσι ειναι τα καλα μαστορέματα , πρεπει να σου περισσέψουν 2-3 βίδες στο τελος !
  το θεμα ειναι αν ρισκάρεις να χασεις την εγγύηση γιατι ειναι πολλα τα 80Ε που έδωσες, το να κανεις την αλλαγη στους μοχλούς ειναι σχετικα ευκολο .

Τελευταία Σχόλια

Καλώς μας ξαναήρθατε! Party Hard 2
Είχα παίξει το πρώτο επεισόδιο, όταν είχε πρωτοβγεί . Γενικά είχα μείνει αρκετά ικανοποιημένος, στα ...
The Council σε K2
ιδιαιτερα ενδιαφερον κονσεπτ (sic), αγαπημενο στυλ παιχνιδιων αυτο, κριμα που μας το χαλαει λιγο σε ...
The Council σε K2
Σας ευχαριστούμε!!! Agony: Unrated
Καλή επιτυχία Gameover team!!!
ωραίο το review φίλος πολύ αναλυτικό ήμουν πολύ περίεργος να δω πως θα πάει το τρίτο μέρος της σειρά...
Yo-Kai Watch 3 σε K2
Κάτω από τρίωρο δεν το κόβω!
Όποιος θέλει μπορεί να δοκιμάσει τον τίτλο, ανακοινώθηκε trial από σήμερα μέχρι τις 17/12 για Playst...
εξαιρετική η κίνηση να δώσουν αγγλικο speach και αναγκαία για να αποκτήσει η σειρά μεγαλύτερο κοινό ...