Slimed.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από την κυκλοφορία του Super Mario Kart και την έναρξη του “πυρετού των kart racers” που προκάλεσε ο Shigeru Miyamoto και η ομάδα του, όμως ο πυρετός αυτός συνεχίζει να υφίσταται. Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι σε αυτά τα arcade racers, που δεν παίρνουν ποτέ στα σοβαρά τον εαυτό τους (και τους νόμους της φυσικής), που τα καθιστούν άκρως θελκτικά και εθιστικά προς μεγάλη μερίδα του κοινού. Από το Super Mario Kart του SNES και έπειτα είδαμε δεκάδες τέτοια παιχνίδια και μασκώτ εταιρειών να δοκιμάζουν την τύχη τους, άλλοτε με μεγάλη επιτυχία (Crash Team Racing, Diddy King Racing) και άλλοτε με όχι και τόσο επιτυχημένο τρόπο (Woody Woodpecker Racing). Και τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια η κατηγορία γνωρίζει μια σχετική αναβίωση -μετά τα εξαιρετικά Mario Kart 8 και Sonic All Stars Racing- έρχεται μια σχετικά φθηνή παραγωγή από την Bamtang Games, που θα λέγαμε πως, σε ό,τι αφορά την ποιότητά της, τοποθετείται κάπου στη μέση των δύο άκρων.

Όπως προδίδει το όνομά του, το Nickelodeon Kart Racers είναι ένα “licensed” προϊόν, που κάνει χρήση χαρακτήρων και γενικότερου εικαστικού από τηλεοπτικές σειρές του εν λόγω δικτύου. Μιλάμε δηλαδή για ορισμένα “ΑΑΑ” ονόματα, όπως ο Spongebob και τα Teenage Mutant Ninja Turtles, μέχρι προσθήκες με μικρότερη mainstream αναγνώριση (τουλάχιστον, στην Ελλάδα), όπως τα Rugrats και η σειρά Hey Arnold. Όπως ίσως έχετε αντιληφθεί ήδη, έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο που εστιάζει σε μικρές ηλικίες gamers, με κατάλληλα σχεδιασμένο για αυτούς εικαστικό, μοντέλο χειρισμού και gameplay.

Nickelodeon Kart Racers review 05

Το δυσάρεστο είναι πως, αν και μιλάμε για ένα προϊόν με πασίγνωστους χαρακτήρες ενός τιτάνιου οργανισμού, η παραγωγή στο εν λόγω παιχνίδι είναι φθηνή. Φθηνή επιπέδου mobile game θα λέγαμε, με απουσία voice overs (γεγονός απαράδεκτο για ένα τέτοιο παιχνίδι) και γενικότερων production values που περιμέναμε ότι θα υπήρχαν σε μια τέτοια κυκλοφορία. Ως εκ τούτου, έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι που θυμίζει εποχές PS One και PS2. Ξέρετε, εκείνα τα παιχνίδια με στατικά μενού, απλοϊκά γραφικά και λίγα modes, που για εκείνη την εποχή ήταν αρκούντως ικανοποιητικά, αλλά που εν έτει 2018 δείχνουν φτωχά.

Το Nickelodeon Kart Racers ακολουθεί τη λογική κάθε άλλου τίτλου της κατηγορίας που προηγήθηκε, περιλαμβάνοντας τρία βασικά modes (grand prix, single race, multiplayer), τοποθετώντας τις φιγούρες των κινουμένων σχεδίων εντός ενός ικανοποιητικού αριθμού διαδρομών εμπνευσμένων από τα εν λόγω franchises. Οι διαδρομές είναι, ως επί το πλείστον, καλοσχεδιασμένες, με τη λογική του “transformation” των οχημάτων που είδαμε στα Mario Kart 8 και Sonic All Stars Racing Transformed, πράγμα που σημαίνει ότι σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας το “αυτοκίνητο” μετατρέπεται αυτόματα σε βάρκα ή αεροσκάφος ούτως ώστε να μπορέσει να κινηθεί σε αντίστοιχο πεδίο. Σε γενικές γραμμές η χάραξη των γραμμών είναι καλή, με σωστό μέγεθος, ποικιλία και μονοπάτια που κόβουν δρόμο, αλλά δεν είναι εύκολο να ανακαλύψεις με την πρώτη ματιά, ενώ τα κλασικά power ups, που μεταφράζονται σε εργαλεία επίθεσης ή άμυνας του παίκτη, είναι παρόντα και στις περισσότερες των περιπτώσεων καλοσχεδιασμένα, πάντα με δάνεια από τις σειρές στις οποίες βασίζονται.

Nickelodeon Kart Racers review 03

Το σημαντικότερο κομμάτι ενός τέτοιου racer, όμως, είναι το racing, δηλαδή ο χειρισμός και η αίσθηση που αφήνει στον παίκτη. Εδώ, ευτυχώς, το Nickelodeon Kart Racers τα πηγαίνει καλά. Τα οχήματα έχουν ικανοποιητική αίσθηση στην πίστα, καλή απόκριση και ελαφρώς διακριτές διαφορές όταν προχωρήσουμε σε αναβαθμίσεις τους (σε ελαστικά, κινητήρα κ.λπ.) που αποκτούμε από το in-game κατάστημα (χωρίς microtransactions, αλλά με “νόμισμα” που συλλέγουμε εντός των διαδρομών). Θα λέγαμε ότι το μοντέλο χειρισμού -που αντιγράφει το powerslide των Mario Kart, και που ενεργοποιείται σε στροφές πατώντας φρένο και γκάζι ταυτόχρονα- σχεδιάστηκε για μικρά παιδιά, συγχωρεί τα λάθη και λειτουργεί καλά. Στον αντίποδα, η A.I. Είναι ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι σε έναν αγώνα να πηγαίνουν “τραίνο”, να βρίσκονται μονίμως πίσω μας όσο καλά και γρήγορα και αν τρέχουμε, και με το παραμικρό λάθος να μας προσπερνούν με άνεση.

Αλλά υπάρχει και το τοπικό multiplayer, για μέχρι και τέσσερις παίκτες σε split-screen, που βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία είτε μιλάμε για απλούς αγώνες, είτε για την “arena” του παιχνιδιού, όπου στόχος δεν είναι η πρωτιά, αλλά απλά να καταφέρεις χτυπήματα στον αντίπαλο συλλέγοντας power ups. Σε “family mode” το παιχνίδι δείχνει τις όποιες αρετές έχει, προσφέροντας γέλιο και διασκέδαση, ειδικά αν έχετε στην οικογένεια μέλη κάτω των 8-9 ετών.

Nickelodeon Kart Racers review 04

Εν κατακλείδι, αυτό είναι, συνοπτικά, το Nickelodeon Kart Racers, ένα μέτριο παιχνίδι, που θα μπορούσε -με την κατάλληλη προσοχή και το ανάλογο budget- να πάει πολύ πιο ψηλά και να προσφέρει κάτι πιο πλήρες και ουσιαστικό, αλλά που υπό την παρούσα μορφή του -και με το χαμηλότερο του συνηθισμένου κόστος του- είναι σε θέση να προσφέρει ορισμένες ευχάριστες ώρες arcade racing σε οικογενειακό περιβάλλον.

Το review βασίστηκε στην έκδοση του παιχνιδιού για το PS4.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: RacingΔιάθεση: I.G.E.
Αριθμός παικτών: 1-4Ανάπτυξη: Bamtang GamesΗμ. Έκδοσης: 26/10/2018
PEGI: 3Εκδότης: Maximum GamesΠλατφόρμες: PS 4, Xbox One, Nintendo Switch

Θετικά

  • Εύκολος χειρισμός, ιδανικά σχεδιασμένος για μικρές ηλικίες.
  • Λειτουργικό τοπικό multiplayer για “οικογενειακό” gameplay.
  • Ικανοποιητικός αριθμός διαδρομών, οχημάτων, αξεσουάρ και χαρακτήρων.

Αρνητικά

  • Γενικά, μιλάμε για “φθηνή” παραγωγή με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μέτρια γραφικά, παρωχημένα μενού, αδιάφορη μουσική, stock ηχητικά εφέ).
  • Επίσημο παιχνίδι Nickelodeon χωρίς voice overs των διάσημων χαρακτήρων.

Βαθμολογία

Ήταν το 1982, όταν ο πατέρας μου, μου χάρισε έναν "κλώνο" κονσόλας Atari που ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα. Σήμερα, αν και με δύο παιδιά βρίσκουμε χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, ενώ τις νύχτες ανοίγουμε και κανένα βιβλίο high fantasy ή βλέπουμε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Α, και ακούμε classic rock...

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Η Black Friday στο PlayStation
Προσφορές σε Spider-Man, FIFA 19, Red Dead Redemption 2, God of War, PS+ συνδρομές κ.α.
Teaser trailer για το Draugen
Θρίλερ μυστηρίου από τους δημιουργούς του Dreamfall Chapters.
11-11 Memories Retold
They Shall Not Grow Old.
Αποχή της Sony από την επόμενη Ε3
Απρόσμενη στροφή της εταιρείας και πλήγμα στην έκθεση.
Ξεκίνησε η “Μαύρη Παρασκευή” για το Xbox Live Gold
Μειωμένες τιμές σε πάνω από 500 τίτλους.
Άρχισε η αφαίρεση των τίτλων της Telltale από το Steam
Tales of Monkey Island και Back to the Future τα πρώτα θύματα.
Στην THQ Nordic οι Bugbear Entertainment και Coffee Stain Studios
Σκανδιναβική ενίσχυση για την THQ Nordic.
Δωρεάν για δοκιμή το Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
Ακόμη ένα τετραήμερο δωρεάν διάθεσης του τίτλου σε κονσόλες και PC.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Τελευταία Σχόλια

Ισχυει αυτο που λες φιλε imortalicus, γι αυτο και ειναι στο χερι τους να γινουν συνειδητοποιημενοι g...
Είναι η ιδέα μου ή δεν έχουμε τόσο καλές εκπτώσεις φέτος; Αναφέρομαι και στην sony και στη ms. Νομίζ...
Κατ' εμέ, το κακό ξεκινάει από τις εταιρείες, οι οποίες μέσα στην απληστία τους προσπαθούν με κάθε τ...
Εγω παλι παιδια πιστευω πως ειδε οτι δεν ειχε κατι ουσιαστικο να δειξει,απο παιχνιδια χλιαρα πραγματ...
Με τον κοσμο που συζηταω εγω καθημερινα στην δουλεια μου (και ειναι αρκετος πιστεψε με) ηλικιες απο ...
Καλό θα ήταν το stream να βγει απο 4ο pc που δεν θα τρέχει το Fallout 76 ταυτόχρονα
Ακόμα δεν σκίζω το δελτίο μου!
#TeamQ1_2020
#einai_oi_olumpiakoi_agwnes_stin_iapwnia_to_kalokairi
Ουάου.
Ο τρόπος απεικόνισης και τα σχόλια σου περί οσκαρικής μουσικής με έπεισαν Μαστερ Σενσει. Θα ...
Το θέμα είναι Χρήστο μου (κι αυτό που μου φαίνεται πολύ περίεργο) ότι δεν θα έχει καθόλου παρουσία, ...