Slimed.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από την κυκλοφορία του Super Mario Kart και την έναρξη του “πυρετού των kart racers” που προκάλεσε ο Shigeru Miyamoto και η ομάδα του, όμως ο πυρετός αυτός συνεχίζει να υφίσταται. Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι σε αυτά τα arcade racers, που δεν παίρνουν ποτέ στα σοβαρά τον εαυτό τους (και τους νόμους της φυσικής), που τα καθιστούν άκρως θελκτικά και εθιστικά προς μεγάλη μερίδα του κοινού. Από το Super Mario Kart του SNES και έπειτα είδαμε δεκάδες τέτοια παιχνίδια και μασκώτ εταιρειών να δοκιμάζουν την τύχη τους, άλλοτε με μεγάλη επιτυχία (Crash Team Racing, Diddy King Racing) και άλλοτε με όχι και τόσο επιτυχημένο τρόπο (Woody Woodpecker Racing). Και τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια η κατηγορία γνωρίζει μια σχετική αναβίωση -μετά τα εξαιρετικά Mario Kart 8 και Sonic All Stars Racing- έρχεται μια σχετικά φθηνή παραγωγή από την Bamtang Games, που θα λέγαμε πως, σε ό,τι αφορά την ποιότητά της, τοποθετείται κάπου στη μέση των δύο άκρων.

Όπως προδίδει το όνομά του, το Nickelodeon Kart Racers είναι ένα “licensed” προϊόν, που κάνει χρήση χαρακτήρων και γενικότερου εικαστικού από τηλεοπτικές σειρές του εν λόγω δικτύου. Μιλάμε δηλαδή για ορισμένα “ΑΑΑ” ονόματα, όπως ο Spongebob και τα Teenage Mutant Ninja Turtles, μέχρι προσθήκες με μικρότερη mainstream αναγνώριση (τουλάχιστον, στην Ελλάδα), όπως τα Rugrats και η σειρά Hey Arnold. Όπως ίσως έχετε αντιληφθεί ήδη, έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο που εστιάζει σε μικρές ηλικίες gamers, με κατάλληλα σχεδιασμένο για αυτούς εικαστικό, μοντέλο χειρισμού και gameplay.

Nickelodeon Kart Racers review 05

Το δυσάρεστο είναι πως, αν και μιλάμε για ένα προϊόν με πασίγνωστους χαρακτήρες ενός τιτάνιου οργανισμού, η παραγωγή στο εν λόγω παιχνίδι είναι φθηνή. Φθηνή επιπέδου mobile game θα λέγαμε, με απουσία voice overs (γεγονός απαράδεκτο για ένα τέτοιο παιχνίδι) και γενικότερων production values που περιμέναμε ότι θα υπήρχαν σε μια τέτοια κυκλοφορία. Ως εκ τούτου, έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι που θυμίζει εποχές PS One και PS2. Ξέρετε, εκείνα τα παιχνίδια με στατικά μενού, απλοϊκά γραφικά και λίγα modes, που για εκείνη την εποχή ήταν αρκούντως ικανοποιητικά, αλλά που εν έτει 2018 δείχνουν φτωχά.

Το Nickelodeon Kart Racers ακολουθεί τη λογική κάθε άλλου τίτλου της κατηγορίας που προηγήθηκε, περιλαμβάνοντας τρία βασικά modes (grand prix, single race, multiplayer), τοποθετώντας τις φιγούρες των κινουμένων σχεδίων εντός ενός ικανοποιητικού αριθμού διαδρομών εμπνευσμένων από τα εν λόγω franchises. Οι διαδρομές είναι, ως επί το πλείστον, καλοσχεδιασμένες, με τη λογική του “transformation” των οχημάτων που είδαμε στα Mario Kart 8 και Sonic All Stars Racing Transformed, πράγμα που σημαίνει ότι σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας το “αυτοκίνητο” μετατρέπεται αυτόματα σε βάρκα ή αεροσκάφος ούτως ώστε να μπορέσει να κινηθεί σε αντίστοιχο πεδίο. Σε γενικές γραμμές η χάραξη των γραμμών είναι καλή, με σωστό μέγεθος, ποικιλία και μονοπάτια που κόβουν δρόμο, αλλά δεν είναι εύκολο να ανακαλύψεις με την πρώτη ματιά, ενώ τα κλασικά power ups, που μεταφράζονται σε εργαλεία επίθεσης ή άμυνας του παίκτη, είναι παρόντα και στις περισσότερες των περιπτώσεων καλοσχεδιασμένα, πάντα με δάνεια από τις σειρές στις οποίες βασίζονται.

Nickelodeon Kart Racers review 03

Το σημαντικότερο κομμάτι ενός τέτοιου racer, όμως, είναι το racing, δηλαδή ο χειρισμός και η αίσθηση που αφήνει στον παίκτη. Εδώ, ευτυχώς, το Nickelodeon Kart Racers τα πηγαίνει καλά. Τα οχήματα έχουν ικανοποιητική αίσθηση στην πίστα, καλή απόκριση και ελαφρώς διακριτές διαφορές όταν προχωρήσουμε σε αναβαθμίσεις τους (σε ελαστικά, κινητήρα κ.λπ.) που αποκτούμε από το in-game κατάστημα (χωρίς microtransactions, αλλά με “νόμισμα” που συλλέγουμε εντός των διαδρομών). Θα λέγαμε ότι το μοντέλο χειρισμού -που αντιγράφει το powerslide των Mario Kart, και που ενεργοποιείται σε στροφές πατώντας φρένο και γκάζι ταυτόχρονα- σχεδιάστηκε για μικρά παιδιά, συγχωρεί τα λάθη και λειτουργεί καλά. Στον αντίποδα, η A.I. Είναι ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι σε έναν αγώνα να πηγαίνουν “τραίνο”, να βρίσκονται μονίμως πίσω μας όσο καλά και γρήγορα και αν τρέχουμε, και με το παραμικρό λάθος να μας προσπερνούν με άνεση.

Αλλά υπάρχει και το τοπικό multiplayer, για μέχρι και τέσσερις παίκτες σε split-screen, που βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία είτε μιλάμε για απλούς αγώνες, είτε για την “arena” του παιχνιδιού, όπου στόχος δεν είναι η πρωτιά, αλλά απλά να καταφέρεις χτυπήματα στον αντίπαλο συλλέγοντας power ups. Σε “family mode” το παιχνίδι δείχνει τις όποιες αρετές έχει, προσφέροντας γέλιο και διασκέδαση, ειδικά αν έχετε στην οικογένεια μέλη κάτω των 8-9 ετών.

Nickelodeon Kart Racers review 04

Εν κατακλείδι, αυτό είναι, συνοπτικά, το Nickelodeon Kart Racers, ένα μέτριο παιχνίδι, που θα μπορούσε -με την κατάλληλη προσοχή και το ανάλογο budget- να πάει πολύ πιο ψηλά και να προσφέρει κάτι πιο πλήρες και ουσιαστικό, αλλά που υπό την παρούσα μορφή του -και με το χαμηλότερο του συνηθισμένου κόστος του- είναι σε θέση να προσφέρει ορισμένες ευχάριστες ώρες arcade racing σε οικογενειακό περιβάλλον.

Το review βασίστηκε στην έκδοση του παιχνιδιού για το PS4.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: RacingΔιάθεση: I.G.E.
Αριθμός παικτών: 1-4Ανάπτυξη: Bamtang GamesΗμ. Έκδοσης: 26/10/2018
PEGI: 3Εκδότης: Maximum GamesΠλατφόρμες: PS 4, Xbox One, Nintendo Switch

Θετικά

  • Εύκολος χειρισμός, ιδανικά σχεδιασμένος για μικρές ηλικίες.
  • Λειτουργικό τοπικό multiplayer για “οικογενειακό” gameplay.
  • Ικανοποιητικός αριθμός διαδρομών, οχημάτων, αξεσουάρ και χαρακτήρων.

Αρνητικά

  • Γενικά, μιλάμε για “φθηνή” παραγωγή με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μέτρια γραφικά, παρωχημένα μενού, αδιάφορη μουσική, stock ηχητικά εφέ).
  • Επίσημο παιχνίδι Nickelodeon χωρίς voice overs των διάσημων χαρακτήρων.

Βαθμολογία

Ήταν το 1982, όταν ο πατέρας μου, μου χάρισε έναν "κλώνο" κονσόλας Atari που ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα. Σήμερα, αν και με δύο παιδιά βρίσκουμε χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, ενώ τις νύχτες ανοίγουμε και κανένα βιβλίο high fantasy ή βλέπουμε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Α, και ακούμε classic rock...

Σχετικά άρθρα βάσει tags

My Time At Portia
Κυνηγώντας το βουκολικό όνειρο.
Αποκαλύφθηκε η διάρκεια του Resident Evil 2
Σε διψήφιο νούμερο η κάθε αποστολή των χαρακτήρων.
Τι φέρνει το νέο update του Gran Turismo Sport;
Μια επιστροφή από τα παλιά, αυτοκίνητα και νέα events.
Νέο trailer και πληροφορίες για το Division 2
Με έμφαση στο Multiplayer κομμάτι του τίτλου.
Prologue trailer για το Mortal Kombat 11
Μαζί με πρώτο gameplay δείγμα από τον τίτλο.
Στα σκαριά νέος Dragon Ball τίτλος από την Bandai Namco
Ένα action RPG στο σύμπαν του Dragon Ball Z.
Αποκαλύφθηκε το επόμενο DLC του Shadow of the Tomb Raider
“Ο Εφιάλτης”, κοντά μας την ερχόμενη εβδομάδα.
«Κλείδωσε» η ημερομηνία κυκλοφορίας του The Occupation
Αρχές Μαρτίου για κονσόλες και PC.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Τελευταία Σχόλια

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι σε αυτούς που έχουν παίξει το αρχικό παιχνίδι. Οι δύο χαράκτηρες είναι σαν α...
Προς όλους .

Παιδια ειμαι υπερ της γόνιμης συζήτησης .
Δεν ανεφερα πουθενα στο προηγουμενο μην...
Τελεια νέα! Αυτο ακριβώς που ηθελα να ακούσω. Για καποιον σαν και μένα που το εχει τελιωσει απειρες ...
Σίγουρη αγορά από μένα πάντως!
ΕΠΟΣ
Πολύ πολύ ευχάριστα νέα!
Απλά μετράω μέρες αντίστροφα..............................μέχρι να παραλά...
ναι γενικα ως τωρα τα DLCs δείχνουν τιμιότατα και μεγάλα, δε το περιμένα. Θα το ξαναπαίξω σιγουρα οτ...
α. η επιστροφη των οπλων. το ειχαμε ψυλιαστει αλλά μεχχχχχ... ποτε δεν εκατσαν καλα στη σειρα. τουλα...