Mαθήματα (Μπασκετικής) Αμερικανικής Ιστορίας.

Είναι γεγονός ότι σε αντίθεση με το “βασιλιά” των ομαδικών σπορ, το ποδόσφαιρο (με κορωνίδα το Football Manager της Sports Interactive) η ανάπτυξη μπασκετικών παιχνιδιών διαχείρισης δεν είναι τόσο διαδεδομένη. Έτσι, όταν έπεσε στην αντίληψη μας ο τίτλος με το όνομα/ σιδηρόδρομο Draft Day Sports: Pro Basketball 2019 (εν συντομία DDSPB 19) αποφασίσαμε να τον δοκιμάσουμε. Το DDSPB 19 αποτελεί την όγδοη συνέχεια του franchise απο την indie developer Wolverine Studios, που μας συστήνεται ως μια μικρή ομάδα με εξειδίκευση στην παραγωγή αθλητικών τίτλων διαχείρισης.

Ξεκινώντας, αφού πρώτα εισάγουμε τα προσωπικά μας στοιχεία και το επίπεδο δυσκολίας του παιχνιδιού, θα πρέπει να προσαρμόσουμε το μπασκετικό μας προφίλ, επιλέγοντας τις ικανότητές μας για το επιθετικό και αμυντικό παιχνίδι μας, τις τακτικές, αλλά και τις δυνατότητές μας να κρίνουμε και να εξελίξουμε έναν αθλητή. Εν συνεχεία έρχεται η ώρα της επιλογής πρωταθλήματος και συλλόγου, και εκεί εμφανίζονται τα πρώτα “σύννεφα” για το πόνημα της Wolverine Studios, καθώς ανακαλύπτουμε ότι ο τίτλος περιορίζεται σε δύο μόνο διαφορετικά modes. To Fictional Game Mode, που ουσιαστικά αποτελεί μια no-licenced εκδοχή του ΝΒΑ, με εικονικές ομάδες (όπως π.χ. οι Golden State Spartans) ή το πολύ πιο ενδιαφέρον Historical Game Mode, που σου δίνει τη δυνατότητα να κοουτσάρεις μια πραγματική όμαδα του NBA, με πραγματικούς παίκτες και σήματα από την αρχή της δεκαετίας του ‘70 μέχρι και την περσινή σεζόν.

Draft Day Sports Pro Basketball 2019 1

Όπως σωστά θα μαντέψατε, ομάδες και παίκτες “θρύλοι” (Lakers - “Magic” Johnson, Celtics - Bird, Bulls - Jordan) αποτελούν τη “ραχοκοκαλιά” του συγκεκριμένου mode και είναι έτοιμοι να ξαναγράψετε ιστορία μαζί τους. Να σημειώσουμε ότι για να γίνει διαθέσιμο το συγκεκριμένο mode, πρέπει κατά την επιλογή του να “κατεβάσετε" ένα νέο patch. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παρα την ευχάριστη έκπληξη με το historical mode, η έλλειψη δυνατότητας επιλογής κάποιας εθνικής ομάδας ή ευρωπαϊκού συλλόγου δημιουργεί ένα αίσθημα έλλειψης και φέρνει ξεκάθαρα τον τίτλο πίσω από τον ανταγωνισμό.

Αφου γίνει η επιλογή συλλόγου και του έτους συμμετοχής, το παιχνίδι μάς εισάγει στην αρχική του οθόνη. Η πρώτη επαφή μας με το UI του DDSPB 19 είναι σίγουρα μια χαοτική και επίπονη εμπειρία και αυτό γιατί ο χρήστης έρχεται σε επαφή με μια τόσο μεγάλη σε όγκο και πυκνή πληροφορία, που πραγματικά δεν γνωρίζει από πού να ξεκινήσει. Ειδικά αν κάποιος κάνει τις πρώτες του απόπειρες σε sports sim τίτλους, τότε είναι σίγουρο ότι θα δυσκολευτεί αρκετά, αφου ο τίτλος της Wolverine Studios δεν είναι αρκετά βοηθητικός και ελαχιστοποιεί τις όποιες εξηγήσεις.

Draft Day Sports Pro Basketball 2019 3

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, ωστόσο, ο τίτλος αρχίζει σιγά-σιγά να δείχνει τις αρετές του, γιατί το DDSPB 19 είναι ένα "old school", σκληροπυρηνικό management sim και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Σαν Manager, λοιπόν, ενός τεράστιου οργανισμού όπως είναι ένα σύλλογος του NBA, θα κληθούμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για την καθημερινή προπόνηση, την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό παιχνίδι, τα προγράμματα προσωπικής κατάρτισης για τη βελτίωση των ατομικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων των παικτών, την ανανέωση συμβολαίων, αλλά και την παρακολούθηση ταλέντων πριν την επιλογή τους στο Draft.

Κάθε μια από τις παραπάνω επιλογές έχει αντίκτυπο στα αποτελέσματα αλλά και την καθημερινότητα του συλλόγου, και κατά συνέπεια στη μακροβιοτητά σας ή όχι σαν προπονητές. Φυσικά, για όποιον θέλει απλώς να πηγαίνει από αγώνα σε αγώνα, μπορεί να μετακυλίσει το μεγαλύτερο όγκο των καθημερινών αποφάσεων στους συνεργάτες του. Αφού λοιπόν η προετοιμασία ολοκληρώθηκε και οι παίκτες σας είναι σε θέση να αφομοιώσουν τα “θέλω” σας στο παρκέ, έρχεται η στιγμή να πάρετε τη θέση σας στον πάγκο και να έρθει η ώρα του τζάμπολ. Σε αυτό το σημείο όποιος πίστευε ότι ο τίτλος της Wolverine θα έδινε τη δυνατότητα παρακολούθησης αγώνα με 3D γραφικά θα απογοητευτεί, καθώς τέτοια επιλογή δεν υπάρχει.

Draft Day Sports Pro Basketball 2019 2

Έτσι, θα πρέπει να συμβιβαστεί με την επιλογή 2D game, στην οποία γίνεται μια προσπάθεια αποτύπωσης των εντός του παρκέ τεκταινόμενων, με παρουσίαση των παικτών σε 2D περιβάλλον και το -προτιμότερο - κλασικό Gamecast, όπου γίνεται η περιγραφή του αγώνα με κείμενο. Στα θετικά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τη πλήρη διάδραση με τα γεγονότα στον αγωνιστικό χώρο, με τις αλλαγές σε παίκτες, οδηγίες και συστήματα να γίνονται άμεσα και απρόσκοπτα. Επίσης, για τους απόφοιτους σχολής “Μπαρτζώκα” υπάρχει η δυνατότητα διαμαρτυρίας στους διαιτητές, με αμφιλεγόμενα όμως αποτελέσματα (από τεχνική ποινή μέχρι αποβολή από τον αγώνα).

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι το Draft Day Sports: Pro Basketball 2019 αποτελεί μια indie σκληροπυρηνική εμπειρία για λίγους. Όσοι δεν απογοητευτούν απο το “υπερτροφικό” και γερασμένο σε σημεία UI, την έλλειψη 3D engine, τις λίγες επιλογές πρωταθλημάτων και την απρόσμενα υψηλή τιμή του, μπορούν να ξαναζήσουν τις “χρυσές” εποχές του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο με απίστευτη λεπτομέρεια και πιστότητα.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: Simulation, SportsΔιάθεση: Ψηφιακή διανομή
Αριθμός παικτών: 1-2Ανάπτυξη: Wolverine StudiosΗμ. Έκδοσης: 13/11/2018
PEGI: N/AΕκδότης: Wolverine StudiosΠλατφόρμες: PC

Θετικά

  • Επιλογές με βάθος που έχουν αντίκτυπο.
  • Πιστότητα στη Βάση Δεδομένων.
  • Δυνατότητα Multiplayer.
  • Historical Μοde.

Αρνητικά

  • Δεν διατίθεται 3D απεικόνιση.
  • Υψηλή τιμή διάθεσης.
  • Πολύ λίγες επιλογές πρωταθλημάτων.
  • Υπερβολικά δύσκολο για νέους παίκτες.

Βαθμολογία

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δύο ήταν οι μεγάλες αγάπες μου: Η “σπυριάρα” (aka Μπάσκετ) και τα βιντεοπαιχνίδια. Ξεκινώντας με το θρυλικο Atari και συνεχίζοντας σε PC και κονσόλες, η αγάπη αυτή συνεχώς μεγάλωνε. Το πρωί στα παρκέ, το απόγευμα στο NBA ή την Euroleague στην κονσόλα. Μεγαλώνοντας οι προπονήσεις μειώθηκαν, η ποικιλια στα παιχνίδια μεγάλωσε αλλά τα sports games παρέμειναν η πρώτη μου επιλογή.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

The Council
Ένα τολμηρό μα και άτσαλο βήμα προς το μέλλον.
Ανακοινώθηκε η NieR: Automata Game of the YoHRa Edition
Με αρκετό περιεχόμενο για PS4 και PC.
Εxpansion και crossover με το Witcher 3 για το Monster Hunter World
Ο Geralt ταξιδεύει στο Νέο Κόσμο.
Δύο demos για το Anthem ετοιμάζει η EA
Στις αρχές του 2019, για κονσόλες και PC.
Νέα laptop από την ASUS
ZenBook 14, και gaming μοντέλα FX505 και FX705.
Νέο trailer για το Anthem από τα Game Awards 2018
Αφιερωμένο στην ιστορία του παιχνιδιού.
Διαστημικές περιπέτειες με το Journey to the Savage Planet
Ώρα για εξερεύνηση στα άστρα...
To 2019 θα κυκλοφορήσει το Psychonauts 2
Για κονσόλες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Rage 2
Επίσημη ανακοίνωση από τα Game Awards 2018.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Τελευταία Σχόλια

Καλώς μας ξαναήρθατε! Party Hard 2
Είχα παίξει το πρώτο επεισόδιο, όταν είχε πρωτοβγεί . Γενικά είχα μείνει αρκετά ικανοποιημένος, στα ...
The Council σε K2
ιδιαιτερα ενδιαφερον κονσεπτ (sic), αγαπημενο στυλ παιχνιδιων αυτο, κριμα που μας το χαλαει λιγο σε ...
The Council σε K2
Σας ευχαριστούμε!!! Agony: Unrated
Καλή επιτυχία Gameover team!!!
ωραίο το review φίλος πολύ αναλυτικό ήμουν πολύ περίεργος να δω πως θα πάει το τρίτο μέρος της σειρά...
Yo-Kai Watch 3 σε K2
Κάτω από τρίωρο δεν το κόβω!
Όποιος θέλει μπορεί να δοκιμάσει τον τίτλο, ανακοινώθηκε trial από σήμερα μέχρι τις 17/12 για Playst...
εξαιρετική η κίνηση να δώσουν αγγλικο speach και αναγκαία για να αποκτήσει η σειρά μεγαλύτερο κοινό ...