Η επιστροφή του Far Cry είναι γεγονός

Απρόσμενη ανακοίνωση της συνέχειας από τη Ubisoft

Απρόσμενη ανακοίνωση της συνέχειας από τη Ubisoft

Μία ιδιαίτερα ευχάριστη και μάλλον απρόσμενη ανακοίνωση έγινε από τη Ubisoft, η οποία δήλωσε πως το Far Cry 2 βρίσκεται υπό ανάπτυξη και θα εκδοθεί την άνοιξη του 2008. Άξια απορίας είναι η απόφαση να κάνει αυτήν την ανακοίνωση λίγες μέρες μετά το πέρας της εκδήλωσης της E3 και όχι μέσω αυτής. Ωστόσο, όποιος και αν είναι αυτός ο λόγος η αναγγελία του sequel δεν παύει να είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο μέρος το 2004 αποτελούσε σίγουρα έναν από τους κορυφαίους τίτλους του είδους. Είχε να επιδείξει πιθανότατα τα καλύτερα γραφικά της εποχής με εκπληκτική λεπτομέρεια και ρεαλιστικούς φωτισμούς, ενώ η αναπαράσταση του τροπικού νησιού, όπου διαδραματιζόταν το παιχνίδι, ήταν εξόχως ρεαλιστική. Το ανοιχτό περιβάλλον επέτρεπε στον παίκτη να μετακινείται οπουδήποτε χωρίς να τον περιορίζε σε περιοχές με το συχνό φαινόμενο των “αόρατων τοίχων”. Εκτός, όμως, από τα γραφικά συνοδευόταν και από ιδιαίτερα έντονο και ευχάριστο gameplay χάρη στην πολύ καλή αίσθηση των όπλων αλλά και τα πειστικά animation. Τέλος, το εκπληκτικό Α.Ι. επέτρεπε στους εχθρούς να καλύπτονται και να κινούνται έξυπνα συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στην ένταση του παιχνιδιού.

Την ανάπτυξη της συνέχειας έχει αναλάβει η Ubisoft Montreal, η οποία είναι υπεύθυνη για τις διάφορες εκδόσεις του Far Cry που κυκλοφόρησαν στις κονσόλες. Εκτός απ’ την πληροφορία ότι θα εκδοθεί, τουλάχιστον αρχικά, για το PC περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο μέρος της σειράς αποτελούσε δημιούργημα της γερμανικής Crytek η οποία τώρα εργάζεται πάνω στο αναμενόμενο FPS Crysis. Ελπίζουμε η Ubisoft να επιτύχει στο δύσκολο έργο της δημιουργίας ενός τίτλου που θα αποτελεί ένα άξιο sequel του πρώτου εκπληκτικού παιχνιδιού.

{nomultithumb}

Νικόλας Μαρκόγλου
Νικόλας Μαρκόγλου

Η αγάπη του Νικόλα για το gaming ξεκίνησε από το Atari 2600 που εμφανίστηκε ένα ωραίο πρωινό στο σαλόνι. Έκτοτε, το πάθος για τα βιντεοπαιχνίδια εκτοξεύθηκε με γεωμετρικούς ρυθμούς. Ο κινηματογράφος είναι η δεύτερη αγάπη του και παρακολουθεί συχνά ταινίες από την εποχή του ασπρόμαυρου σινεμά μέχρι τα σύγχρονα blockbusters του Hollywood.

Άρθρα: 1438

Υποβολή απάντησης