GC 07: Τα παιχνίδια (pt.2)

Κλείνουμε τις παρουσιάσεις του GC 07 με αναφορές στα Prototype, Assassins Creed και Wii Fit

Κλείνουμε τις παρουσιάσεις του GC 07 με αναφορές στα Prototype, Assassins Creed και Wii Fit

Κλείνουμε τις παρουσιάσεις του GC 07 με αναφορές στα Prototype, Assassins Creed και Wii Fit

Στο τελευταίο θέμα του GameOver σχετικά με τα παιχνίδια που είδαμε στο φετινό Games Convention της Λειψίας θα ασχοληθούμε με ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του έτους, καθώς επίσης και με δύο από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις της έκθεσης.

Prototype (Vivendi)
Ένας από τους λόγους που αγωνιούσαμε να φτάσει η ώρα για τις behind closed doors παρουσιάσεις της Vivendi ήταν και το Prototype. Ευτυχώς, όσα είδαμε, επιβεβαίωσαν ότι είχαμε δίκιο για τις ελπίδες που θρέφαμε. Ο τίτλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 20% της ανάπτυξής του και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2008 για PlayStation 3, Xbox 360 και PC. Η ομάδα προγραμματισμού ετοίμασε μία ειδική demo έκδοση για το Leipzig Games Convention και βάσει αυτού έγινε η παρουσίαση στον ειδικό Τύπο. Βρισκόμαστε στο 2008 στη σύγχρονη Νέα Υόρκη, η οποία σχεδιάστηκε βάσει 40.000 φωτογραφιών που είχε στα χέρια της η Vivendi.  Σε ό,τι αφορά στον ήχο του Prototype στην παρούσα φάση αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι το παιχνίδι της Vivendi θα υποστηρίζει 7.1 THX.

Περνώντας στα του χειρισμού, ο παίκτης μπορεί να κινείται τρέχοντας μέσα στην πόλη και το ΑΙ υπολογίζει μόνο του την καλύτερη δυνατή περίπτωση, εκτοξεύοντας το χαρακτήρα πάνω σε αυτοκίνητα και ανεβάζοντάς τον πάνω σε κτίρια. Στις διαμάχες με τους εχθρούς στην πόλη, ο πρωταγωνιστής έχει την ευκαιρία, αφού σκοτώσει κάποιον, να πάρει τη μορφή, τις ικανότητες και τις μνήμες του (στα χέρια του παίκτη θα είναι άμεσα προσβάσιμες 4-5 εξωτερικές εμφανίσεις που αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο). Το Prototype θα προσφέρει co-op online παιχνίδι 2 χρηστών, οι οποίοι θα πρέπει να τα βάλουν με 90 και περισσότερα διαφορετικά είδη εχθρών, εκτελώντας πάνω από 1.000 κινήσεις. Όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος της ομάδας προγραμματισμού, έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο που θα λατρέψουν οι φίλοι των ταινιών του Michael Bay!


Assassin’s Creed
(Ubisoft)
Προς απογοήτευση πολλών δημοσιογράφων και επισκεπτών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών sites, η Jade Raymond δεν μας έκανε την τιμή να παραβρεθεί στο φετινό Leipzig Games Convention. Μαζεύοντας λοιπόν τη… γλώσσα, ετοιμαστήκαμε και απολαύσαμε στον ειδικό χώρο που είχε ετοιμάσει η Ubisoft την Ε3 demo έκδοση του Assassin’s Creed. Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι πραγματικά εκπληκτικό, ενώ σε επίπεδα draw distance, η ομάδα προγραμματισμού έβαλε τα δυνατά της καθιστώντας δυνατό να δούμε από άκρη ως άκρη ολόκληρη πόλη!

Μας παρουσιάστηκε μία νέα δυνατότητα του χαρακτήρα να πέφτει από ύψος και να προσγειώνεται με την πλάτη σε άμαξες γεμάτες σανό (μην το δοκιμάσετε ποτέ σπίτι!), ενώ ενημερωθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια των αποστολών που αναλαμβάνουμε θα μπορούμε να αλληλεπιδρούμε με οποιονδήποτε NPC παρουσιάζει μία λάμψη στο μοντέλο του. Χωρίς να κουράσουμε άλλο τους επισκέπτες μας με ανάλυση στοιχείων που έχουν προβληθεί εδώ και αρκετό καιρό και μέσα από άρθρα του GameOver και αναφορές του πόσο εντυπωσιακό δείχνει το Assassin’s Creed, οφείλουμε να σταθούμε σε ένα σημείο που μας έκανε αρνητική εντύπωση.

Αυτό δεν είναι άλλο από το user interface. Δεν νοείται σε τίτλο που υποτίθεται ότι η απόκρυψη είναι στο προσκήνιο, η οθόνη να είναι γεμάτη ενδείξεις από άκρη σε άκρη! Στη μία πλευρά βρισκόταν ο χάρτης, στην άλλη στοιχεία για τον οπλισμό, ενώ την εντονότατη δυσαρέσκειά μας προκάλεσε η ένδειξη του πόσο ορατός είναι ο χαρακτήρας μας στους αντιπάλους που τοποθετείται πάνω αριστερά στην οθόνη. Εκτός του γεγονότος ότι ο ειδικός μετρητής ήταν τεράστιος για τα τωρινά δεδομένα των παιχνιδιών -ακόμα και για την απλή action κατηγορία- ο γράφων θεωρεί ότι όλες αυτές οι ενδείξεις μειώνουν σε σημαντικό βαθμό τη μαγεία που μπορεί να προσφέρει ο τίτλος. Οφείλουμε πάντως να σταθούμε στο γεγονός ότι οι άνθρωποι της Ubisoft μας ανέφεραν πως η έκδοση θα υποστεί αρκετές ακόμα βελτιώσεις. Αναμονή μέχρι το Νοέμβριο λοιπόν…

Wii Fit (Nintendo)
Έχοντας ακούσει τόσα πολλά για το νέο περιφερειακό που θα φέρει τη νέα επανάσταση στο Wii, δεν μπορούμε να κρύψουμε πως περιμέναμε εναγωνίως το Wii Fit να κάνει την εμφάνισή του στο Leipzig Games Convention. Η Nintendo όχι μόνο το προσέφερε (έστω και σε περιορισμένο αριθμό) στο booth της έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι επισκέπτες να έρθουν σε επαφή μαζί του, αλλά είχε δημιουργήσει και έναν ειδικό χώρο όπου δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο μπορούσαν να δουν τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει το Wii Balance Board. Χωρίς να θελήσουμε να σπαταλήσουμε τον πολύτιμο χώρο του άρθρου, θα αναφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τα τρία mini-games που δοκιμάσαμε. Το πρώτο είναι το γνωστό μίνι παιχνίδι ποδοσφαίρου, στο οποίο καλούμαστε να κάνουμε κεφαλιές ρίχνοντας το βάρος του σώματός μας στη σωστή πλευρά και αποφεύγοντας παράλληλα οποιοδήποτε αντικείμενο δεν έμοιαζε με μπάλα ποδοσφαίρου. Ο παίκτης χρειάζεται να εξασκηθεί λίγα λεπτά για να καταλάβει ότι θα πρέπει να γέρνει όλο του το σώμα προς την ανάλογη κατεύθυνση, έτσι ώστε να το περιφερειακό «διαβάζει» σωστά κάθε κίνηση.

Όσο απλό κι αν φαίνεται από τα videos που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, η διατήρηση της ισορροπίας στο κέντρο είναι αρκετά δύσκολη και χρειάζεται αρκετή προπόνηση και γυμναστική (δεν είναι τυχαίο ότι στο ίδιο software περιλαμβάνονται και ασκήσεις ισορροπίας). Το δεύτερο mini-game που δοκιμάσαμε είχε να κάνει με σκι. Σε αυτό κληθήκαμε να πάρουμε θέση σκιέρ πριν από το άλμα του και να ρίξουμε όλο το βάρος μας μπροστά. Μία ειδική ένδειξη στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης κατέγραφε σε πραγματικό χρόνο το σημείο όπου ρίχναμε το βάρος μας (ιδιαίτερα χρήσιμο για αυτούς που κυνηγούν τις υψηλές επιδόσεις), ενώ το δεύτερο σκέλος της κίνησης που έπρεπε να εκτελέσουμε ήταν να σηκωθούμε αρκετά ψηλά (χωρίς να πηδήξουμε πάνω στο περιφερειακό) όταν ο χαρακτήρας έμπαινε στο τελευταίο σκέλος της μπάρας.

Η αναγνώριση των κινήσεων ήταν άμεση και σωστή, ωστόσο ο υπολογισμός του αποτελέσματος δεν μας έπεισε (στο στάδιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το παιχνίδι) ότι έχει άμεση συνάρτηση με το πόσο πολύ γείραμε στην αρχή ή πόσο άμεσα σηκωθήκαμε στο τέλος της πορείας. Τέλος δοκιμάσαμε ένα puzzle παιχνίδι στο οποίο ελέγχουμε μία πίστα που φέρει μία ή περισσότερες τρύπες και έπρεπε να οδηγήσουμε εκεί μία ή και περισσότερες μπάλες. Αυτό ήταν και το πιο ενδιαφέρον τμήμα της έκδοσης που δοκιμάσαμε και σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις μας καθώς η καταγραφή της κίνησης που γινόταν από το περιφερειακό και η απόδοσή του στην οθόνη ήταν απίστευτα ακριβής. Πάντως, ελπίζουμε να έχουμε σύντομα νέα για την τιμή και τη διάθεση του προϊόντος, καθώς τα στελέχη της Nintendo of Europe δεν μπόρεσαν να μας αποκαλύψουν κάτι παραπάνω επί του θέματος.

Παύλος Παπαπαύλου

Όλα τα ειδικά θέματα, τις συνεντεύξεις και τα νέα από το LGC 2007 -αφού απομακρυνθούν από την αρχική σελίδα- θα τα βρίσκετε συγκεντρωμένα στον ειδικά διαμορφωμένο τομέα του GameOver.

{nomultithumb}

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ
Άρθρα: 833

Υποβολή απάντησης