NecroVision

Καταιγιστική δράση στην περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου

Καταιγιστική δράση στην περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου

Έπειτα από την κάλυψη του Cryostasis στην έκθεση της Λειψίας –η ευχάριστη έκπληξη του GC08 για τον γράφοντα- είχαμε τη δυνατότητα να δούμε ακόμα ένα παιχνίδι που θα εκδοθεί από την ρωσική 1C Company , ένα παιχνίδι που με τη σειρά του φαίνεται πως θα είναι αρκετά ενδιαφέρον. Αν και το NecroVision δε φαίνεται σε καμία περίπτωση ότι θα φέρει την επανάσταση στο χώρο ή ότι θα προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό στο είδος των FPS, δείχνει πως θα μπορέσει να αποτελέσει μία διασκεδαστική και γεμάτη δράση εμπειρία. Εξαρχής θα πρέπει να τονίσουμε ότι η The Farm 51, υπεύθυνη για την ανάπτυξη του τίτλου, είναι μία καινούρια εταιρία, στο δυναμικό της οποίας βρίσκονται άτομα που είχαν εργαστεί παλιότερα στη δημιουργία του Painkiller.

Εύλογα λοιπόν, όπως μάλιστα δεν παρέλειψε να παρατηρήσει και ο υπεύθυνος της παρουσίασης, δημιουργείται η ορθή εντύπωση πως το NecroVision θα περιέχει σε μεγάλο βαθμό τις ατέλειωτες ορδές εχθρών και ασταμάτητη δράση όπως πρoσέφερε και ο προαναφερθέντας τίτλος.

Ωστόσο, όπως μας είπαν τα στελέχη της 1C, η υπόθεση του τίτλου δε θα έχει απλά διακοσμητικό ύφος αλλά, αντίθετα, θα ξεδιπλώνεται μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς μας. Το Necrovision θα αποτελεί ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια  που θα διαδραματίζεται στην περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο σχεδιασμός των περιβαλλόντων και των χαρακτήρων ήταν ικανός να μας μεταφέρει την εντύπωση πως πράγματι βρισκόμασταν σε αυτήν την ιστορική περίοδο. Όπως είναι φυσικό, τα χαρακώματα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ονομαστεί και ως «πόλεμος των χαρακωμάτων», προσφέροντας, όπως φάνηκε και από την ενασχόλησή μας με τον τίτλο, ένα αρκετά διαφορετικό τοπίο από τα συνήθη πολεμικά παιχνίδια.

Επιπλέον, οι στολές των στρατιωτών θα είναι διαφορετικές ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν και τα ιδιόμορφα άρματα εκείνης της εποχής.Εντούτοις δε θα πρέπει να περιμένετε μία περιπέτεια πιστή στα γεγονότα της περιόδου. Προχωρώντας στο παιχνίδι δε θα αργήσουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με ορδές από ζόμπι και ποικίλους δαίμονες. Ως εκ τούτου, στο NecroVision θα περιέχεται και o ανάλογος εξοπλισμός.

{VIDEO_1}

Συνολικά θα υπάρχουν 20 όπλα, τα οποία θα είναι μοιρασμένα εξίσου σε αυτά που θα αποτελούνται από υπαρκτά μοντέλα που χρησιμοποιούνταν εκείνη την περίοδο και σε άλλα που θα είναι φανταστικά, όπως το λεγόμενο vampire shotgun.

Η αίσθηση των όπλων, έπειτα από τη δοκιμή με τον τίτλο, μας άφησε πολύ καλή εντύπωση χάρη στα ισχυρά ηχητικά εφέ αλλά και τις πολύ καλές και πειστικές αντιδράσεις των εχθρών αναλόγως με τα μέρη που τους πετυχαίναμε. Εκτός αυτού, η ανάκρουση του όπλου έπειτα από κάθε βολή -αλλά και ο τρόπος που κρατούσε και χειριζόταν ο χαρακτήρας το εκάστοτε όπλο- συνέβαλε στην πολύ καλή αίσθησή τους. Η δράση ήδη από το πρώτο επίπεδο που δοκιμάσαμε ήταν πραγματικά ασταμάτητη και σαφώς έντονη. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων θα μπορούμε να αποκτούμε διάφορα power ups, τα οποία θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια, όπως η επιβράδυνση του χρόνου, η εκτόξευση φωτιάς και άλλα. Αργότερα, ο υπεύθυνος της παρουσίασης μάς έδειξε ένα σημείο του τίτλου όπου θα κληθούμε να χειριστούμε ένα μεγάλο mech.

Το κομμάτι αυτό του παιχνιδιού φαινόταν ιδιαίτερα απολαυστικό χάρη στο πολύ καλό και πειστικό animation του mech αλλά και την ισχυρή δύναμη πυρός του. Όπως αναφέρθηκε, και μπορέσαμε να το διαπιστώσουμε και οι ίδιοι, θα υποστηρίζεται αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, ωστόσο αυτό το στοιχείο φάνηκε πως θα αφορά συγκεκριμένα σημεία του χώρου.

Tεχνικά το παιχνίδι βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα ενώ η σκοτεινή ατμόσφαιρά του, σε συνδυασμό με τα χαρακώματα και τα υπερφυσικά όντα που θα αντιμετωπίσουμε, δημιουργεί ένα πολύ ωραίο εικαστικό αποτέλεσμα. Ο πρώτος τίτλος της πολωνικής The Farm 51 αναμένεται να εκδοθεί την άνοιξη του ερχόμενου έτους για τα PC. Περιέργως -παρόλο που στο επίσημο site της εταιρίας ανάπτυξης αναφέρεται πως θα εκδοθεί και στο Xbox 360- ο υπεύθυνος της παρουσίασης ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την έκδοση του τίτλου σε κάποια κονσόλα.

Νικόλας Μαρκόγλου

{nomultithumb}

Νικόλας Μαρκόγλου
Νικόλας Μαρκόγλου

Η αγάπη του Νικόλα για το gaming ξεκίνησε από το Atari 2600 που εμφανίστηκε ένα ωραίο πρωινό στο σαλόνι. Έκτοτε, το πάθος για τα βιντεοπαιχνίδια εκτοξεύθηκε με γεωμετρικούς ρυθμούς. Ο κινηματογράφος είναι η δεύτερη αγάπη του και παρακολουθεί συχνά ταινίες από την εποχή του ασπρόμαυρου σινεμά μέχρι τα σύγχρονα blockbusters του Hollywood.

Άρθρα: 1435

Υποβολή απάντησης