Νέες πληροφορίες για το Final Fantasy XIII

Tα περιοδικά EDGE και Official PlayStation δίνουν νέα στοιχεία για το επερχόμενο RPG

Tα περιοδικά EDGE και Official PlayStation δίνουν νέα στοιχεία για το επερχόμενο RPG

Τα περιοδικά EDGE και UK Official PlayStation, δέχτηκαν πρόσκληση από τη Square Enix για να παραβρεθούν στην Ιαπωνία ούτως ώστε να δοκιμάσουν το demo του πολυαναμενόμενου Final Fantasy XIII. Η έκδοση που δοκίμασαν ήταν αυτή που θα κυκλοφορήσει άμεσα ως συνοδευτικό υλικό στου Blu-ray του Final Fantasy VII: Advent Children και αφορούσε, φυσικά, το PlayStation 3.

Το περιοδικό EDGE αναφέρει πως το Final Fantasy XIII είναι ο ομορφότερος τίτλος που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στο PlayStation 3, με γραφικά που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Επιπλέον, παρατήρησε πως το σύστημα μάχης δείχνει τελικά να απομακρύνεται από το μοτίβο των Real Time αναμετρήσεων του Final Fantasy XII και να αγγίζει εκείνο του Final Fantasy X. Αυτό, αυτόματα, προδίδει μια πιο κλασική προσέγγιση στις μάχες αφού το Active Time Battle System (ATB) δείχνει να επιστρέφει με πιο ανανεωμένο ρυθμό ώστε να θυμίζει ουσιαστικά το Conditional Turn-Based System (CTB) που γνωρίσαμε στο Final Fantasy X.

Magic και Action Points δε θα συμπεριληφθούν τελικά στο νέο μέλος της σειράς. Ο χρόνος θα είναι ο κυριότερος παράγοντας που θα κρίνει το σύνολο των επιθέσεών μας. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, θα εμφανίζεται στην οθόνη μία μπάρα «χρόνου», η οποία θα χωρίζεται αρχικά σε τρία επίπεδα, που θα αυξάνονται όσο ανεβαίνουμε επίπεδο εμπειρίας (Level Up). Η κάθε κίνηση θα καταναλώνει ενέργεια από τον υπολειπόμενο χρόνο. Μπορούμε να συνδυάζουμε τις επιθέσεις μας και να δημιουργούμε combos ούτως ώστε να προκαλέσουμε μεγαλύτερη ζημιά στους αντιπάλους μας. 

Οι πιο απλές κινήσεις μπορούν να συνδυαστούν και να καταναλώσουν μόνο ένα επίπεδο από τη χρονική μπάρα. Πιο ισχυρές επιθέσεις μπορεί να χρειαστούν περισσότερα επίπεδα ή ακόμα και ολόκληρη τη μπάρα. Όσοι έχουν ασχοληθεί με τη σειρά Valkyrie Profile, σίγουρα θα βρεθούν σε γνώριμο έδαφος. Επιπλέον, μόλις ολοκληρώνεται η σειρά του εκάστοτε χαρακτήρα, το combo θα μπορεί να συνεχιστεί αμέσως από τον επόμενο χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούμε να πραγματοποιούμε πολλές αλυσιδωτές επιθέσεις και, κατά αυτόν τον τρόπο, να πετύχουμε ένα “Break Mode” ανάλογο με αυτό που είδαμε και στο Valkyrie Profile. Το Break Mode θα είναι ουσιαστικά μία ευκαιρία να προκαλέσουμε ακόμη περισσότερη ζημιά χωρίς να μας απασχολεί o άμεσος χρονικός περιορισμός.

Η απόδοσή μας σε κάθε μάχη θα βαθμολογείται από 1 μέχρι 5 αστέρια και αυτό ενδέχεται να επηρεάζει σημαντικά τη ροή του gameplay, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το UK Official PlayStation Magazine.

Επίσης -και σύμφωνα πάντα με όσα δημοσίευσαν τα δύο περιοδικά- οι μάχες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως random (τυχαίες). Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να αποφύγουμε τους εχθρούς, οπότε αναγκαστικά τις περισσότερες φορές θα κληθούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Αυτό συνέβη γιατί οι περιοχές που επισκέφτηκαν στο demo χαρακτηρίζονταν από φουτουριστικά αλλά και στενά δρομάκια και γέφυρες με περιορισμένο χώρο. Τα μέρη αυτά βρίσκονταν στην Pulse, μία περιοχή που βρίσκεται κάτω από την πόλη Cocoon. Στην περιοχή αυτή κατοικούν άνθρωποι που ουσιαστικά αποτελούν τους απόκληρους του κόσμου εκείνου.

Ο παραγωγός του παιχνιδιού, Yoshinori Kitase, αποκάλυψε κάποια στοιχεία σχετικά με τη δομή της υπόθεσης. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ιστορία δε θα επικεντρώνεται μόνο στο πρόσωπο της κεντρικής ηρωίδας Lightning. Συγκεκριμένα, κάθε κεφάλαιο θα δείχνει τα γεγονότα και από την οπτική γωνία των άλλων χαρακτήρων, σα να τους αφιερώνεται δηλαδή το εκάστοτε κεφάλαιο. Αυτό θα λειτουργήσει υπέρ του παίκτη, αφού θα μπορούμε να έχουμε μια πιο σφαιρική εικόνα για την υπόθεση του τίτλου αλλά και να δεθούμε περισσότερο με τους χαρακτήρες που τον απαρτίζουν. Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε πως η φιλοσοφία αυτή παραπέμπει άμεσα στο μοτίβο που ακολουθεί η ιστορία στο Dragon Quest IV.

Επίσης, ο Yoshinori Kitase σχολίασε και το γεγονός πως ο τίτλος βρίσκεται 5 χρόνια σε στάδιο ανάπτυξης και παραγωγής, ενώ ανέφερε πως δεν πρόκειται για έναν απλό τίτλο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα μεγάλη παραγωγή, η οποία δε θα συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με την ποιότητα των μαζικών τίτλων που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς από την εταιρεία. Δήλωσε, μάλιστα, πως το Final Fantasy XIII χρειάζεται 10 φορές περισσότερο την επιτυχία των «μικρότερων» τίτλων που έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα από την εταιρεία.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε πως το Final Fantasy XIII θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του PlayStation 3 (όπως δηλώνει η Square), τότε δε μένει παρά να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε από τώρα, αν και το όνειρο είναι ακόμα μακριά, τουλάχιστον για την Ευρώπη. Το Final Fantasy XIII θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2009 στην Ιαπωνία, αποκλειστικά για PlayStation 3, ενώ στην Ευρώπη και την Αμερική θα το δούμε λίγο αργότερα και για την ακρίβεια μέσα στο 2010 τόσο στο PlayStation 3, όσο και στο Xbox 360.

{nomultithumb}

Στάθης - Κων/νος Γιαννόπουλος
Στάθης - Κων/νος Γιαννόπουλος
Άρθρα: 238

Υποβολή απάντησης