
O Παλμός της Αγοράς
Μια νέα και άκρως ενδιαφέρουσα στήλη από το GameOver
Μια νέα και άκρως ενδιαφέρουσα στήλη από το GameOver
Εδώ και χρόνια, στην προσπάθειά του να ενημερώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αναγνωστικό κοινό, το GameOver δημοσιεύει σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση τα αποτελέσματα των πωλήσεων που σημειώνει η βιομηχανία του gaming σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό επιτυγχάνεται διότι στις εν λόγω χώρες υπάρχουν ενοποιημένες και εξελιγμένες υπηρεσίες καταγραφής αυτών των πωλήσεων (NPD Group στις Η.Π.Α., Chart-Track στη Μεγάλη Βρετανία), τα αποτελέσματα των οποίων δίνονται στη δημοσιότητα και το εκάστοτε μέσο αναπαράγει.
Ατυχώς, τέτοιου είδους ενοποιημένη υπηρεσία στη χώρα μας δεν υφίσταται, ενώ την ίδια στιγμή οι Έλληνες καταναλωτές ζητούν συνεχώς -πάρα πολλές φορές και από το GameOver- μια αντίστοιχη λίστα για την Ελλάδα.
Ακούγοντας, λοιπόν, την ανάγκη του κοινού για τη δημοσίευση μια τέτοιας λίστας που θα αφορά την εγχώρια αγορά, αποφασίσαμε να προβούμε σε μια κίνηση που την ονομάζουμε «Παλμός της Αγοράς».
Βασιζόμενο σε στοιχεία που θα δανείζεται από την ιστοσελίδα Skroutz.gr (τη μεγαλύτερη και πλέον έγκυρη μηχανή αναζήτησης προϊόντων και τιμών -και όχι μόνο- στην Ελλάδα), κάθε δεκαπενθήμερο το GameOver θα δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ενδιαφέρον που δείχνει το κοινό εντός του Skroutz για τα videogames (software και hardware). Αυτά τα στατιστικά στοιχεία σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν πωλήσεις προϊόντων, αλλά τις τάσεις της αγοράς και μόνο, και προκύπτουν από τα «κλικς» που έκαναν οι επισκέπτες στο εκάστοτε προϊόν, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον για την αγορά του και όχι την αγορά αυτή καθ’ αυτή.
Ωστόσο, το δείγμα που λαμβάνουμε από το Skroutz είναι τόσο μεγάλο (ο μέσος όρος ξεχωριστών επισκεπτών σε μηνιαία βάση στο Skroutz.gr είναι 900.000), που προσδίδει μια αδιαμφισβήτητη στατιστική εγκυρότητα στο όλο εγχείρημα του GameOver.
Και γιατί προχωράμε σε αυτήν την κίνηση; Η απάντηση είναι απλή και έρχεται από την ίδια την ονομασία της στήλης. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθούμε τον παλμό της αγοράς σε δεκαπενθήμερη βάση και να βλέπουμε και να σχολιάζουμε τις τάσεις των Ελλήνων gamers, το ποια παιχνίδια και συστήματα τους ενδιαφέρουν και το τι αναζητούν και τι επιθυμούν να προμηθευτούν, στοιχεία που θα βλέπουμε και θα σχολιάζουμε μέσα από αυτό το εργαλείο.
Ελπίζουμε αυτή η νέα στήλη να κλείσει εκείνο το κενό που, δυστυχώς δεν βλέπουμε να καλύπτεται σύντομα με κάποια ενοποιημένη υπηρεσία καταγραφής πωλήσεων στη χώρα μας, και ταυτόχρονα να καλύψει τις ανάγκες των αναγνωστών μας.
Στοιχεία εκδήλωσης ενδιαφέροντος προϊόντων για το δεκαπενθήμερο από 1 μέχρι 14 Μαρτίου 2010
Hardware
| Προϊόν | Views* | Clicks** |
| 1. Sony PlayStation 3 120GB | 4581 | 1442 |
| 2. Nintendo Wii Sports Bundle | 1939 | 817 |
| 3. Sony PSP 3000 | 1209 | 455 |
| 4.Microsoft Xbox 360 | 1164 | 562 |
| 5.Nintendo DSi | 791 | 271 |
H πορεία του PS3 στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
Software
| Προϊόν | Views* | Clicks** |
| 1. God of War III (PS3) | 3887 | 2063 |
| 2. Wii Sports (Wii) | 1939 | 817 |
| 3. Final Fantasy XIII (PS3) | 1857 | 1056 |
| 4. Heavy Rain (PS3) | 1346 | 386 |
| 5. Pro Evolution Soccer 2010 (PS3) | 1173 | 357 |
| 6. Battlefield: Bad Company 2 (PC) | 1038 | 450 |
| 7. Gran Turismo 5 (PS3) | 731 | 327 |
| 8. Wii Fit (Wii) | 640 | 300 |
| 9. Buzz: Παγκόσμιο Quiz (PS3) | 617 | 310 |
| 10.Assassin’s Creed II (PC) | 564 | 248 |
Η πορεία του God of War III στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
*Ως "Views" περιγράφεται ο αριθμός των εμφανίσεων/ αναζητήσεων ενός προϊόντος εντός της ιστοσελίδας Skroutz.gr
**Ως "Clicks" περιγράφεται ο αριθμός των "πατημάτων" επί του προϊόντος, που οδηγούν στο εκάστοτε ηλεκτρονικό κατάστημα.
Πηγή: Skroutz.gr
{nomultithumb}