Νέες πληροφορίες για το The Last Guardian

Και η ανυπομονησία μεγαλώνει. Κι’ άλλο.

Και η ανυπομονησία μεγαλώνει. Κι’ άλλο.

Αχ αυτοί οι Γάλλοι! Νέες πληροφορίες για το -κάτι παραπάνω από αναμενόμενο- νέο δημιούργημα της Team Ico έγιναν γνωστές μέσω του γαλλικού περιοδικού PSM3. Το περιοδικό είχε την τύχη –φώτιση θα λέγαμε εμείς- να παίξει την πρώτη αποστολή του παιχνιδιού και να εξετάσει με τα ίδια του τα “χέρια” και “μάτια” την ιδιαίτερη σχέση και τις “συναισθηματικές αλληλεπιδράσεις” –όπως τις χαρακτηρίζει το περιοδικό- μεταξύ των δύο βασικών πρωταγωνιστών του παιχνιδιού, του μικρού αγοριού και του γιγάντιου τριχωτού πλάσματος ονόματι Torico. Η μετάφραση και οι πληροφορίες που έγιναν γνωστές μέσω της ιστοσελίδας gamersmint, δημοσιεύτηκαν σε μορφή λίστας, την οποία παραθέτουμε και εμείς με την σειρά μας.

Το Last Guardian θα είναι “πιο κοντά” στο Ico.

Η μουσική που συνόδευε το τελευταίο trailer δεν είναι από το Soundtrack του παιχνιδιού.

Ο Ueda δήλωσε πως το PS3 του επέτρεψε να επιτύχει πράγματα που δεν μπορούσε, λόγω περιορισμένου hardware στο PS2.

Το τρίχωμα του Torico, οι πεταλούδες, η σκόνη, όλα τα particles, τα πάντα επεξεργάζονται σε ζωντανό χρόνο, ενώ, πολλά animations έχουν γίνει στο χέρι.

Το παιχνίδι δεν θα είναι τόσο περιορισμένο όσο το Ico.

O Torico μπορεί να εξολοθρεύει τους φρουρούς σε αντίθεση με το μικρό αγόρι.

Ο Ueda δεν αποκάλυψε ποιος από τους δύο είναι ο “Last Guardian”. Θα πρέπει να περιμένουμε να το ανακαλύψουμε μόνοι μας.

Η Team Ico αναζητούσε τεχνικές συμβουλές από όλες τις εσωτερικές ομάδες της Sony όποτε αυτό ήταν δυνατό.

Η τεχνητή νοημοσύνη του Torico θα εστιάζει στις διαθέσεις και στις αντιδράσεις του στο περιβάλλον. Το παιχνίδι βασίζεται στην σχέση του με το παιδί, με την οποία θα λύνονται γρίφοι και θα εξερευνάται το οχυρό.

Οι φρουροί με πανοπλία είναι στην σκιές. Όταν η πανοπλία τους γυαλίζει μπορούν να εξαφανιστούν.

Ο Ueda δεν θεωρεί τις δημιουργίες του ως τέχνη. Θα μπορούσε να πάει πολύ, πολύ βαθύτερα προς το concept της τέχνης, αλλά αυτό θα έκανε δύσκολη την εμπορική βιωσιμότητα των τίτλων. Πρέπει να βρίσκει την κατάλληλη ισορροπία.

Θα ήθελε το παιχνίδι να βγει στην ώρα του αλλά δεν πρόκειται να βιαστεί με το οτιδήποτε.

Είναι προσεκτικός ώστε να μην κάνει τους γρίφους πολύ δύσκολους, ωστόσο, θέλει να διατηρήσει ένα αρκετά καλό επίπεδο πρόκλησης, γι’ αυτό, το παιχνίδι ελέγχεται συνεχώς με beta testings για να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία στην δυσκολία.

Θα υπάρχουν λιγότερες μάχες απ’ ότι στο Ico.

Ο Ueda διαβεβαίωσε πως ο τίτλος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011, τουλάχιστον στην Ιαπωνία. 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας που αναγραφόταν στο τελευταίο trailer ανέφερε “Γιορτές 2011”. Σταυρώνουμε τα δάκτυλα μας να τηρηθεί η ημερομηνία, αλλά κάτι μας λέει πως καλύτερα θα ήταν να μετακομίζαμε προς Ιαπωνία για το 2011.

{nomultithumb}

Γιώργος Πρίτσκας
Γιώργος Πρίτσκας
Άρθρα: 245

Υποβολή απάντησης