Witcher 2: Δωρεάν DLC μόνο στο PC
Οι κάτοχοι της έκδοσης 360 θα πρέπει να πληρώσουν για όσα ακολουθήσουν την κυκλοφορία της
Οι κάτοχοι της έκδοσης 360 θα πρέπει να πληρώσουν για όσα ακολουθήσουν την κυκλοφορία της
Ο Adam Badowski, development director του The Witcher 2: Assassins of Kings, μίλησε στο RPS για τα μελλοντικά DLC του παιχνιδιού, τα οποία όπως ανέφερε, η CD Projekt θα αναγκαστεί να διαθέσει επί πληρωμή στο Xbox 360. Σύμφωνα με τον Badowski, η CD Projekt δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την κατάσταση, ωστόσο δεσμεύεται από τις πολιτικές της Microsoft για το Xbox Live:
" ‘Ολα τα DLC για την PC έκδοση είναι και θα παραμείνουν δωρέαν. Αυτό όμως δεν θα συμβεί με την έκδοση για το Xbox εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών της Microsoft που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Αλλά στο PC, μόλις αγοράσεις το παιχνίδι μας δεν χρειάζεται να ανησυχείς για πρόσθετα έξοδα – θα παραδίδουμε όλα τα updates συμπεριλαμβανομένων όσων περιέχουν νέο περιεχόμενο δωρεάν.
Θεωρώ πως είναι λογικό, κάποιος που αγοράζει το προϊόν μας, να περιμένει πως εμείς θα το υποστηρίξουμε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την κυκλοφορία, αλλά λιγότερο έντονα όσο προχωράει ο καιρός. Κάθε DLC επί πληρωμή που θα ακολουθήσει θα είναι περισσότερο κοντά ας πούμε στο Βaldur’s Gate: Tales of the Sword Coast – αλλά αυτή είναι μία συζήτηση που γίνεται σε θεωρητικό επίπεδο προς το παρόν, καθώς δεν έχουμε ανακοινώσει ούτε σχεδιάζουμε προς το παρόν κάποιο επίσημο expansion pack".
O Badowski σχολίασε και τη γενικότερη στάση της CD Projekt απέναντι στο όλο θέμα των DLC επί πληρωμή:
"Δεν βλέπουμε την ιδέα ως λάθος αλλά σίγουρα δεν θέλουμε να βλέπουμε τους gamers να αντιμετωπίζονται σαν αγελάδες που προορίζονται για άρμεγα. Πολύ συχνά το DLC χρησιμοποιείται ως μία ακόμη ευκαιρία επίτευξης κέρδους. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό, δεν είμαστε μέσα στη βιομηχανία μόνο για να φτιάξουμε παιχνίδια, είμαστε εδώ και για να κάνουμε "business". Αλλά δεν θα πρέπει να το βλέπουμε μόνο από την τελευταία γωνία, γιατί αυτό μερικές φορές οδηγεί σε αποφάσεις που αφήνουν κακή εντύπωση.
Αν σκέφτεσαι μόνο την δουλειά σου ως μέσο για να κερδίσεις χρήματα, πλησιάζεις επικίνδυνα στο να αναγκάσεις τους παίκτες να πληρώσουν παραπάνω για να απολαύσουν στο full το παιχνίδι που μόλις αγόρασαν κι αυτό είναι απλά άδικο. Βέβαια δεν είναι πάντα έτσι, υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα DLC εκεί έξω με πολύ νέο περιεχόμενο (νέες περιοχές, εχθρούς, quest κλπ.) αλλά και DLC που είναι εντελώς προαιρετικά που δεν απαιτούνται για να απολαύσει κανείς το παιχνίδι, αλλά είναι σημαντικά για τους μεγάλους fans. Και είναι δύσκολο να κατηγορήσεις γι’αυτό όσους χρεώνουν για τέτοια πράγματα."
Το Witcher 2 έρχεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 για το Xbox 360, ενώ για όσους ανησυχούν για τυχόν ελλείψεις περιεχομένου -βάσει των παραπάνω δηλώσεων του Badowski-, να υπενθυμίσουμε πως μέσα στα δύο DVD του παιχνιδιού θα περιέχονται τόσο οι προσθήκες του Patch 2.0 της PC έκδοσης, όλα τα DLC που έχουν διατεθεί μέχρι τώρα δωρεάν, αλλά και νέο περιεχόμενο που θα διατεθεί ταυτόχρονα στο PC. Eμείς από τη μεριά μας συγχαίρουμε άλλη μια φορά την CD Projekt, για την υποδειγματική υποστήριξη της στο Witcher 2, τόσο στην έκδοση του PC όσο και την έκδοση του Xbox 360. Η ειλικρινής και τίμια αντιμετώπιση που επειδυκνύει στο θέμα DLC το πολωνικό studio, θέτει ένα παράδειγμα που δυστυχώς -για τα πορτοφόλια των απανταχού gamers-, ελάχιστες άλλες εταιρίες ακολουθούν.
{nomultithumb}