BIT.TRIP Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien

Γίνε κι εσύ Λούης. Μπορείς!

Γίνε κι εσύ Λούης. Μπορείς!

Τα παιχνίδια Bit.Trip είναι γνωστά στο κοινό για την επιτυχημένη συνταγή που χρησιμοποιούν, συνδυάζοντας αρμονικά το εθιστικό και απλό gameplay με τη retro αισθητική. Την πρώτη εμφάνισή τους την έκαναν στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Wii και ακολούθησαν οι εκδόσεις για PC και 3DS. Το Runner 2 προσπαθεί να πάει τη σειρά ένα βήμα μπροστά, ξεφεύγοντας από τα «πιξελιασμένα» γραφικά, αλλά διατηρώντας το γνωστό, απλό, κατανοητό αλλά ταυτόχρονα δύσκολο και εθιστικό χειρισμό του προκατόχου του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ελέγχετε τον Commander Video, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, προσπαθώντας να βρει το δρόμο της επιστροφής. Η ιστορία του Runner 2, αν και έχει δόσεις χιούμορ, κυρίως αποτελεί την αφορμή για να ξεκινήσει η περιπέτειά μας. Ως κλασσικό platformer που είναι το Runner 2, ο χαρακτήρας μας κινείται –για να είμαστε πιο ακριβής τρέχει- από τα αριστερά προς τα δεξιά της οθόνης.

Στην πορεία εμφανίζονται τα πρώτα εμπόδια και μας παρουσιάζονται σταδιακά οι ικανότητες του πρωταγωνιστή. Άλματα, σλάλομ στην πλατφόρμα, χορευτικές φιγούρες και αποφυγή αντικειμένων με μια ειδική ασπίδα είναι μερικές από τις δυνατότητές μας, ενώ όταν όλα αυτά αρχίζουν –ειδικά στις τελευταίες πίστες του παιχνιδιού- να συνδυάζονται μεταξύ τους, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα… παρανοϊκά.

Η στιγμιαία επανεκκίνηση μετά από αποτυχία, από την αρχή ή σε checkpoint που συνήθως βρίσκεται στη μέση της πίστας, δε μας άφησε περιθώρια σκέψης και δισταγμού, “αναγκάζοντάς” μας σχεδόν πάντα να ενδώσουμε στον πειρασμό μιας ακόμη προσπάθειας. Σίγουρα ο τίτλος είναι ιδιαίτερος, αφού απαιτεί από τον παίκτη την απόλυτη προσήλωση και επιμονή του. Για όσους, όμως, αρέσκονται σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αποτελεί σίγουρη αγορά, μιας και θα τεστάρετε στο έπακρο τα αντανακλαστικά σας. Ενώ για αυτούς που τα δάχτυλά τους “συγχρονίζονται” με την ταχύτητα του φωτός, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της Hard δυσκολίας και της απενεργοποίησης των checkpoints.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, το Runner 2 μπορεί να είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι, δεν είναι όμως τόσο δύσκολο όσο ο προκάτοχός του, μιας και προσπαθεί να γίνει φιλικό προς τους νέους παίκτες που δεν γνωρίζουν ήδη τη σειρά. Στη συνολική εμπειρία που αποκομίσαμε, εντύπωση μας έκανε το πλούσιο περιεχόμενο του τίτλου, με συνολικά πάνω από 100 πίστες, δυνατότητα ξεκλειδώματος νέων περιοχών και αντικειμένων (όπως π.χ. κλειδιά, σεντούκια, στολές για τον Commander Video) καθώς και η ύπαρξη leaderboard, που σίγουρα αυξάνει το ενδιαφέρον των παικτών μέσω του ανταγωνισμού.

Τα Boss fights, αν και δεν εντυπωσιάζουν, αποτελούν μια ευχάριστη προσθήκη. Το replay value του τίτλου για αυτούς που θέλουν να είναι τελειομανείς κινείται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ για τους υπόλοιπους οι πίστες θα φανούν αρκετά επαναλαμβανόμενες και μη άξιες για περεταίρω ενασχόληση. Το σημαντικότερο αρνητικό που έχουμε να προσάψουμε στο Runner 2, είναι τα πολλά και αργά στη φόρτωση cutscenes, που εμφανίζονται στην αρχή του παιχνιδιού.

Ξεφεύγοντας από τη ρετρό αισθητική του πρώτου τίτλου, θα λέγαμε ότι τα γραφικά είναι αρκετά ταιριαστά με το γενικότερο ύφος του τίτλου και "ζεστά". Η επιλογή της "καρτουνίστικης" αισθητικής έδωσε σίγουρα έναν αέρα ανανέωσης στον τεχνικό τομέα, κάνοντας το αποτέλεσμα να έχει περισσότερο ενδιαφέρον στα μάτια των παικτών. Ακόμη ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στον τίτλο της Gaijin Games είναι η όμορφη μουσική του επένδυση. Χαρούμενα μουσικά θέματα αγκαλιάζουν την κάθε πίστα, δίνοντας τέμπο και ένταση στις προσπάθειές μας.


God Of War
Το BIT.TRIP Presents Runner 2 είναι ο ορισμός του εθισμού. Είναι από τα παιχνίδια που πραγματικά απορείς πόσες φορές είσαι διατεθειμένος να πεις "Ακόμη μία φορά. Τελευταία!", για να πεις μετά από λίγα δευτερόλεπτα "εεε ακόμα μία φορά… σίγουρα τελευταία… και ακόμη μία…" κ.ο.κ. Οι ώρες περνάνε χωρίς να το καταλαβαίνεις, το μυαλό σου αδειάζει από οποιαδήποτε άλλη σκέψη και ο μόνος στόχος σου γίνεται ο σωστός συγχρονισμός με το ρυθμό του παιχνιδιού.

Μαρία Γούναρη

Μαρία Γούναρη
Μαρία Γούναρη
Άρθρα: 115

Υποβολή απάντησης