Τα UK charts της εβδομάδας
Το Prey "προσπερνά" το Mario Kart.
Το Prey “προσπερνά” το Mario Kart.
Μια ιδιαίτερα ήσυχη εβδομάδα ήταν η προηγούμενη όσον αφορά τις κυκλοφορίες νέων παιχνιδιών αλλά και τις πωλήσεις φυσικών εκδόσεων, αφού στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είχαμε πτώση των πωλήσεων κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, πουλήθηκαν δηλαδή μόλις 152.000 retail τίτλοι.
Αυτή τη συγκυρία, μαζί βέβαια με την κυκλοφορία των θετικών -κατα κύριο λόγο- review, φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε το Prey και κατάφερε να ανεβεί στην πρώτη θέση της λίστας των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για αυτή την εβδομάδα, από τη δεύτερη θέση που είχε την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Οι πωλήσεις του φαίνεται να μειώθηκαν μόνο κατά 32% σε σχέση με την εβδομάδα κυκλοφορίας του, κάτι που μπορεί είτε να ερμηνευτεί θετικά αφού συνήθως για “triple A” τίτλους αυτή η μείωση πλησιάζει το 75%, είτε αρνητικά καθώς δείχνει ότι ο τίτλος δεν είχε ένα ισχυρό launch. Ίσως η πολιτική της Bethesda για τη δημοσίευση των review μετά την κυκλοφορία κάθε τίτλου της να συνέβαλε σε αυτά τα νούμερα. To Doom ήταν ο προηγούμενος τίτλος της εταιρίας ο οποίος είχε βρεθεί στη κορυφή της συγκεκριμένης λίστας πίσω στον Μάιο του 2016.
Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξε καμία έκπληξη, με το Mario Kart 8 Deluxe να πέφτει στην 3η θέση και το GTA V να ανεβαίνει για άλλη μία φορά στη δεύτερη. Μετά από μία εβδομάδα απουσίας από τη δεκάδα, το Ghost Recon: Wildlands επιστρέφει σε αυτή και συγκεκριμένα στην 8η θέση. Τα FIFA 17 και Rocket League βρίσκονται στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.
Αναλυτικά η δεκάδα:
- Prey (Bethesda)
- Grand Theft Auto V (Rockstar)
- Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)
- FIFA 17 (EA)
- Rocket League (505 Games)
- LEGO Worlds (Warner Bros Interactive)
- Call of Duty: Infinite Warfare (Activision)
- Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands (Ubisoft)
- Horizon Zero Dawn (Sony)
- The Legend of Zelda : Breath of the Wild (Nintendo)