


Μπαλίτσα και αυτοκινητάκια
O Σεπτέμβριος ήταν ένας πραγματικά καλός μήνας για το gaming. Από τις αρχές μέχρι και την τελευταία ημέρα του, αλλά και με το ποδαρικό του Οκτωβρίου -όπως θα δείτε και στο Vidcast NG #25 στο τέλος του άρθρου- είχαμε σωρεία από παιχνίδια, σε κάθε κατηγορία, για όλες τις πλατφόρμες και από όλα τα φάσματα των budgets (ΑΑΑ, ΑΑ και indie).
Όπως θα δείτε και στη λίστα που ακολουθεί, και αυτή η εβδομάδα είναι πραγματικά “πηγμένη” από κυκλοφορίες, με μεγάλα ονόματα, όπως αυτά των FIFA 22 και eFootball 2022, ευχάριστες εκπλήξεις όπως αυτή του Hot Wheels Unleashed, αλλά και ιδιαίτερες προτάσεις, όπως είναι αυτές των UnMetal, Chernobylite (στις κονσόλες), In Sound Mind και Hercule Poirot: The First Cases.

Μέχρι τη στιγμή που ετοιμαζόταν αυτό το άρθρο η επικαιρότητα ήταν μάλλον χλιαρή, αλλά το Tokyo Game Show βρίσκεται εν εξελίξει οπότε τη Δευτέρα, στο επόμενο Webcast μας, σίγουρα θα έχουμε αρκετές ειδήσεις για να σχολιάσουμε. Ωστόσο, αυτή η εβδομάδα μάς έδωσε την ανακοίνωση για τα νέα παιχνίδια του PS Plus, το… σιγουράκι της εξαγοράς της Bluepoint Games από τη Sony και σημαντικές πληροφορίες για τα επερχόμενα Pokemon.
“O κόσμος το είχε τούμπανο”. Τέλεια ταιριάζει η λαϊκή ρήση σε αυτήν την είδηση, αφού σε προηγούμενη εξαγορά στούντιο από τη Sony, η είδηση της εξαγοράς της Bluepoint Games είχε ανακοινωθεί από σφάλμα. Η ομάδα που μας έδωσε τα εξαιρετικά remakes των Shadow of the Colossus και Demon’s Souls μπαίνει πια στην οικογένεια των PlayStation Studios και εμείς περιμένουμε πολλά από αυτήν.

Θα λέγαμε ότι έπειτα από καιρό τα παιχνίδια που δίνει η Sony μέσα από τη συνδρομητική υπηρεσία PS Plus δεν εντυπωσιάζουν. Το Mortal Kombta X, βέβαια, είναι μια σταθερή αξία, ένα πολύ καλό παιχνίδι, που αξίζει να προστεθεί στη συλλογή σας.
Μέσω δύο απρόσμενων μεν, φημολογούμενων δε, βίντεο, η Nintendo δημοσίευσε νέες πληροφορίες για τους επερχόμενους τίτλους της σειράς Pokemon. Η φετινή σεζόν θα υποδεχτεί δύο ταξίδια στην περιοχή Sinnoh, με μερικούς αιώνες να τα χωρίζουν μεταξύ τους.
Δεν υπάρχουν πολλά λόγια που μπορούν να περικλείσουν το μεγαλείο του Alan Wake. Είναι, κατά την άποψη του υπογράφοντος, ένα από τα πιο καλογραμμένα παιχνίδια όλων των εποχ΄ων, με εξαιρετική ατμόσφαιρα και σενάριο που θυμίζει Stephen King όσα λίγα. Ευτυχώς που το remaster θα είναι multiplatform.
Περισσότερα για την ύλη που δημοσιεύθηκε στο GameOver αυτήν την εβδομάδα, αλλά και σχολιασμό των σημαντικότερων νέων κυκλοφοριών, θα βρείτε στο Vidcast NG #25 που ακολουθεί.