


Βραβεύσεις των καλύτερων παιχνιδιών του 2025 και ανακοινώσεις νέων τίτλων.
Όπως και κάθε χρόνο, ήμασταν πιστοί στο ραντεβού μας για τα ετήσια The Game Awards. Μια πραγματική «γιορτή» του gaming, όπου κορυφαίοι τίτλοι και δημιουργοί λαμβάνουν την αναγνώριση που τους αξίζει, ενώ την ίδια στιγμή γίνονται σημαντικές ανακοινώσεις για τους τίτλους που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο άμεσο (ή και στο λίγο πιο μακρινό) μέλλον.
Παρακολουθήσαμε, λοιπόν, παρέα τη φετινή παρουσίαση από τον Geoff Keighley και την ομάδα του, καμαρώσαμε για την δίκαιη (στις περισσότερες κατηγορίες) βράβευση του Clair Obscur: Expedition 33 και συγκεντρώσαμε, στο παρόν κείμενο, όλες τις ανακοινώσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του τρίωρου περίπου event.
Ακολουθεί η λίστα με τις μεγάλες ανακοινώσεις, αλλά και τις βραβεύσεις σε κάθε κατηγορία.
Οι πιο σημαντικές ανακοινώσεις
Χωρίς αμφιβολία, ίσως η μεγαλύτερη και πιο σημαντική ανακοίνωση της βραδιάς είναι αυτή του Star Wars: Fate of the Old Republic. Μπορεί ακόμα να περιμένουμε την κυκλοφορία του remake του Knights of the Old Republic, αλλά δεν θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε την έλευση ενός νέου action RPG, single player τίτλου, ο οποίος είναι και spiritual successor του πρώτου αυτού παιχνιδιού. Η πλοκή του τίτλου τοποθετείται στο τέλος της εποχής της Old Republic, μιας περιόδου αλλαγών όπου κάθε απόφαση του παίκτη θα καθορίσει αν θα γείρει προς τη Φωτεινή ή τη Σκοτεινή πλευρά της Δύναμης.
Ο τίτλος αναπτύσσεται από την Arcanaut Studios, με επικεφαλής τον Casey Hudson – τον άνθρωπο πίσω από το αρχικό KOTOR και την τριλογία Mass Effect. Μάλιστα, το Fate of the Old Republic δεν θα είναι turn-based όπως το αρχικό, αλλά πιο κοντά στο σύστημα μάχης του Mass Effect, διατηρώντας όμως το βάθος στις επιλογές διαλόγων και την ανάπτυξη χαρακτήρα, ενώ θα περιλαμβάνει ολοκαίνουργιους χαρακτήρες και companions
Το επόμενο, μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς είχε να κάνει με μια ανακοίνωση που είχε βάλει σε σκέψεις τους απανταχού gamers παγκοσμίως, μετά από μια σειρά από teases στους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων του Keighley και του σόου. Κάποιοι ανακάλυψαν πως πιθανόν υπάρχει μια σύνδεση με τη σειρά Divinity της Larian Studion – και, όπως αποδείχθηκε, δεν έκαναν λάθος.
Ένα νέο παιχνίδι, τιτλοφορούμενο απλώς ως Divinity, αποτελεί και την επιστροφή της Larian στον δικό της κόσμο (Rivellon), αλλά με εντελώς διαφορετικό ύφος – πιο σκοτεινό, βίαιο και πολύ πιο μακριά από το γενικότερο ύφος των Original Sin τίτλων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Larian το περιέγραψε ως “το μεγαλύτερο RPG που έχουν φτιάξει ποτέ”, ξεπερνώντας σε κλίμακα ακόμα και το Baldur’s Gate 3.
Η σειρά Control αναμένεται να επιστρέψει με έναν νέο τίτλο – το Control: Resonant. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει αυτή τη φορά ο Dylan Faden, αδερφός της πρωταγωνίστριας του πρώτου τίτλου. Η δράση μεταφέρεται εκτός του Oldest House, στους δρόμους ενός παραμορφωμένου Manhattan που λυγίζει κάτω από παραφυσικές δυνάμεις. Επιπλέον, αντί για το Service Weapon (όπλο), ο Dylan χρησιμοποιεί ένα shapeshifting melee όπλο και νέες τηλεκινητικές δυνάμεις.
Η Remedy τόνισε ότι το Control: Resonant είναι σχεδιασμένο ως ένας τίτλος που διαδραματίζεται παράλληλα με το αρχικό, χωρίς να αποτελεί ένα άμεσο sequel του και χωρίς να απαιτείται από νέους παίκτες να έχουν παίξει το αρχικό παιχνίδι για να το απολαύσουν.
Η ανακοίνωση του Total War: Medieval III μ;aς απασχόλησε τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός τίτλος της σειράς Total War που αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθώς το Total War: Warhammer 40.000 είναι, πλέον, επίσημο. Για την ώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 4 αρχικές φυλές: οι Space Marines, Astra Militarum (Imperial Guard), Orks και Aeldari (Eldar).
Η κλίμακα του τίτλου μεγαλώνει αισθητά, καθώς πλέον έχουμε να κάνουμε με έναν ολόκληρο γαλαξία και πολλούς, διαφορετικούς πλανήτες, αντί να έχουμε να κάνουμε με έναν χάρτη μιας ηπείρου. Επιπλέον, ο παίκτης θα μπορεί να φτιάξει τον δικό του custom στρατό, διαλέγοντας χρώματα, εμβλήματα και διοικητές – κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του επιτραπέζιου παιχνιδιού.
Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζαμε πως η Crystal Dynamics εργάζεται πάνω στο επόμενο κεφάλαιο της σειράς Tomb Raider. Κατά τη διάρκεια του event ανακοινώθηκαν όχι ένα, αλλά δύο παιχνίδια με πρωταγωνίστρια την θρυλική και πολυαγαπημένη Lara Croft. Τη νέα χρονιά θα κυκλοφορήσει το Tomb Raider: Legacy of Atlantis.
Πρόκειται για ένα πλήρες remake του πρώτου παιχνιδιού του 1996, εφαρμόζοντας gameplay χαρακτηριστικά που είδαμε και στο Tomb Raider: Anniversary. Χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 5, η ομάδα ανάπτυξης επιδιώκει να προσφέρει μια εμπειρία που ταιριάζει στα σύγχρονα πρότυπα χειρισμού και γραφικών, διατηρώντας ωστόσο την ιστορία και τις τοποθεσίες του πρωτοτύπου και προσφέροντας μια αφηγηματική σύνδεση με το επόμενο, μεγάλο παιχνίδι της σειράς.
Μιλάμε, φυσικά, για το Tomb Raider: Catalyst, ένα παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει το 2027. Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στη Βόρεια Ινδία μετά από έναν μυθικό κατακλυσμό. Θα δούμε μια Lara πολύ πιο έμπειρη και ώριμη, καθώς θα εξερευνά περιβάλλοντα ανοικτού κόσμου και αντιμετωπίζοντας εχθρικούς κυνηγούς θησαυρών.
Ενημερώσεις σε ημερομηνίες κυκλοφορίας
Άλλες σημαντικές κυκλοφορίες
Νέα για τίτλους που ήδη γνωρίζουμε
DLC & Ports
Άλλες εμφανίσεις στο event
| Κατηγορία | Νικητής |
| Game of the Year | Clair Obscur: Expedition 33 |
| Best Game Direction | Clair Obscur: Expedition 33 |
| Best Narrative | Clair Obscur: Expedition 33 |
| Best Art Direction | Clair Obscur: Expedition 33 |
| Best Score & Music | Clair Obscur: Expedition 33 |
| Best Audio Design | Battlefield 6 |
| Best Performance | Jennifer English (Clair Obscur: Expedition 33) |
| Best Independent Game | Clair Obscur: Expedition 33 |
| Best Debut Indie Game | Clair Obscur: Expedition 33 |
| Best Action Game | Hades II |
| Best Action/Adventure Game | Hollow Knight: Silksong |
| Best RPG | Clair Obscur: Expedition 33 |
| Best Family Game | Donkey Kong Bananza |
| Best Mobile Game | Umamusume: Pretty Derby |
| Best VR/AR Game | The Midnight Walk |
| Best Sim/Strategy Game | Final Fantasy Tactics – The Ivalice Chronicles |
| Best Sports/Racing Game | Mario Kart World |
| Best Multiplayer Game | Arc Raiders |
| Games for Impact | South of Midnight |
| Innovation in Accessibility | Doom: The Dark Ages |
| Best Fighting Game | Fatal Fury: City of the Wolves |
| Best Ongoing Game | No Man’s Sky |
| Best Audio/Community Support | Baldur’s Gate 3 (Community Support) |
| Content Creator of the Year | MoistCr1TiKaL |
| Most Anticipated Game | Grand Theft Auto VI |
| Players’ Voice Award | Wuthering Waves |
| Game Changer Award | Girls Make Games (Τιμητική) |
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Πολύ πράγμα αλλά και πολύ cgi, που δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει κάτι χειροπιαστό από πίσω.
Δεν νομίζω τόσο πως το CGI αποτελεί πρόβλημα. Περισσότερο ότι έχουμε ένα show που εστιάζει σε τίτλους που θα καθυστερήσουν να έρθουν. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με πολλά και ωραία παιχνίδια!
Για μένα, η μεγαλύτερη αδικία ήταν στο Best Performance, όπου ο Troy Baker έπρεπε ξεκάθαρα να το κερδίσει. Επίσης στα indie games έλειπε το monster train 2.