Στην κορυφή της Ευρώπης το DS

Η κονσόλα της Nintendo έχει επιτύχει ρεκόρ πωλήσεων σε σχέση με τα χρόνια παρουσίας της

Η κονσόλα της Nintendo έχει επιτύχει ρεκόρ πωλήσεων σε σχέση με τα χρόνια παρουσίας της

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι το DS έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 40 εκατομμύρια τεμάχια στην Ευρώπη, καθιστώντας το αυτόματα ως την κονσόλα με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία των videogames. Φυσικά, το νούμερο προκύπτει από το άθροισμα όλων των εκδόσεων της κονσόλας -από την αρχική, μέχρι τις Lite και DSi. Η φορητή κονσόλα της Nintendo βρίσκεται στην αγορά εδώ και πέντε χρόνια –κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου του 2005- και το ρεκόρ που έχει επιτύχει είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη είναι και η εμπορική πορεία του Wii, που με τη σειρά του κερδίζει τον τίτλο της οικιακής κονσόλας με τις ταχύτερες πωλήσεις σε μόλις τρία χρόνια. Από τις 8 Δεκεμβρίου του 2006 έχει πετύχει να μπει σε 20 εκατομμύρια σπίτια Ευρωπαίων, ενώ σε μεγάλο βαθμό έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα των videogames, κινούμενο προς νέες, ανεξερεύνητες περιοχές.

{nomultithumb}

Γιώργος Τσακίρογλου
Γιώργος Τσακίρογλου

Τα videogames για τον Γιώργο δεν είναι τρόπος ζωής. Η μεγάλη αγάπη του παραμένουν οι δύο τροχοί και -αναπάντεχα- ό,τι ψηφιακό προσπαθεί να τους μοιάσει. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα "παιχνίδια" αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, όπως είναι η μουσική, οι βόλτες, τα ταξίδια και... οι σούζες!

Άρθρα: 4266

Υποβολή απάντησης