Νέες πληροφορίες για το Nintendo NX

Τι λένε οι Miyamoto, Iwata και Regie.


Τι λένε οι Miyamoto, Iwata και Regie.


Οι τρεις “μεγάλοι” της Nintendo, Reggie Fils-Aime, Satoru Iwata και Shigeru Miyamoto, μίλησαν στο περιοδικό Time για τη μελλοντική hardware πλατφόρμα της Nintendo, το NX. Το σύστημα ανακοινώθηκε πρόσφατα μαζί με το “χρυσό deal” με την Ιαπωνική mobile εταιρία DeNA και ενώ ελάχιστα είναι γνωστά για το τι μορφή θα έχει, η τριάδα τόνισε σαφώς ότι πρόκειται για νέο hardware.

Ο πρόεδρος της Nintendo of America, Regie εξήγησε ότι το νέο σύστημα θα δώσει στη Nintendo την ικανότητα να αξιοποιήσει τις γνώσεις που έχει πάνω στο hardware και στο software, αποκαλώντας το Nintendo NX “ένα γάμο software και hardware που οδηγεί σε μια νέα εμπειρία”.

Ο CEO της Nintendo, Satoru Iwata επέμεινε ότι το Nintendo NX -και γενικότερα το dedicated gaming hardware- είναι μονόδρομος για να παραμείνει η Nintendo στην πρώτη γραμμή του game design: “Αν δεν έχουμε μια προσέγγιση που κοιτάει τη μορφή που θα έχει η videogame πλατφόρμα του μέλλοντος, τότε δε θα μπορέσουμε να συντηρήσουμε τη Nintendo για τα επόμενα 10 χρόνια. Προκειμένου να συνεχίσουμε να δημιουργήσουμε εμπειρίες που οι ανταγωνιστές μας δεν παρέχουν, η καλύτερη επιλογή για εμάς είναι να αναπτύξουμε το δικό μας hardware το οποίο μπορεί να προσφέρει τις δικές μας μοναδικές software εμπειρίες”.

Τέλος, ο δημιουργός των Mario και Zelda, Shigeru Miyamoto υπογράμμισε το ρόλο της Nintendo στη βιομηχανία και επομένως το βαρύ φορτίο που θα φέρει το Nintendo NX στις πλάτες του. Ο Miyamoto θεωρεί ότι “είναι υπόθεση της Nintendo να δημιουργήσει νέες πλατφόρμες που θα μας δώσουν την ικανότητα να παίζουμε με νέους τρόπους“.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Nintendo NX αναμένουμε μέσα στον επόμενο χρόνο.

Γιώργος Τσορμπατζόγλου
Γιώργος Τσορμπατζόγλου
Άρθρα: 126

Υποβολή απάντησης