Αμερικάνος γερουσιαστής τα βάζει με τα βιντεοπαιχνίδια (ξανά)

Αμερικάνος γερουσιαστής τα βάζει με τα βιντεοπαιχνίδια (ξανά)

Αμερικάνος γερουσιαστής τα βάζει με τα βιντεοπαιχνίδια (ξανά) Πατήστε για μεγέθυνση της εικόναςΝέα περίπτωση σύγκρουσης των πολιτικών της Αμερικής με τα βίαια βιντεοπαιχνίδια αναδύθηκε χθες το απόγευμα. Ο γερουσιαστής Charles E. Schumer της Νέας Υόρκης, τα έβαλε με την Eidos Interactive και συγκεκριμένα με το επερχόμενο παιχνίδι 25 to Life. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο γερουσιαστής είπε πως το παιχνίδι της Eidos κάνει τη σειρά Grand Theft Auto να μοιάζει με “βόλτα στο πάρκο” και πως σκοπός του είναι να μάθει τα μικρά παιδιά πως να σκοτώνουν αστυνομικούς. Το 25 to Life αναπτύσσεται από την Avalanche Software και είναι ένας τίτλος εξομοίωσης εγκλήματος που δίνει στον παίκτη τον έλεγχο ενός εμπόρου ναρκωτικών που εμπλέκεται σε μάχες με αστυνομικούς, χρησιμοποιεί πολίτες ως ασπίδα και πυροβολεί μέλη αντίπαλων συμμοριών.

Όμως όπως γνωρίζουμε, το παιχνίδι δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να παίξει και με την πλευρά των αστυνομικών. Ο γερουσιαστής εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει πως το 25 to Life είναι ό,τι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει σε βίαιο βιντεοπαιχνίδι και παρακινεί τα καταστήματα της Νέας Υόρκης να μην το τοποθετήσουν στις προθήκες τους.{nomultithumb}

Γιώργος Καλλίφας
Γιώργος Καλλίφας

Απο το 1982 και έναν "κλώνο" κονσόλας Atari ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation, Xbox... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα . Σήμερα βρίσκει ακομα χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, αλλά και κανένα high fantasy βιβλίο, ταινίες και σειρές.

Άρθρα: 4170

Υποβολή απάντησης