Στα ύψη το κόστος ανάπτυξης των next-gen παιχνιδιών

Στα ύψη το κόστος ανάπτυξης των next-gen παιχνιδιών

Στα ύψη το κόστος ανάπτυξης των next-gen παιχνιδιών Killzone 2Σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα Bloomberg, ο γενικός διευθυντής της εκδότριας videogames Bandai, Shin Onozawa, ανέφερε ότι το κόστος ανάπτυξης τίτλων για τις κονσόλες νέας γενιάς θα βρίσκεται πολύ υψηλότερα από το σημερινό. Συγκεκριμένα, ο Onozawa-san είπε πως το κόστος ανάπτυξης ενός τίτλου για τα Xbox 360 και PlayStation 3 μπορεί να αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο Yen (7,3 εκατομμύρια Ευρώ), όταν το κόστος  δημιουργίας παιχνιδιών για τις κονσόλες τρέχουσας γενιάς κυμαίνεται μεταξύ 100 εκατομμυρίων Yen (738.000 Ευρώ) και 500 εκατομμυρίων Yen (3,6 εκατομμυρίων Ευρώ). Όμως μια έρευνα που είχε γίνει πριν από λίγο καιρό από τον οργανισμό Computer Entertainment Supplier’s Association, μάλλον διαψεύδει το στέλεχος της Bandai, αφού είχε δείξει πως ο μέσος όρος του κόστους ανάπτυξης ενός τίτλου για την τρέχουσα γενιά, δεν ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια Yen.

Αυτή η έρευνα είχε δείξει πως το κόστος ενός τίτλου για το PS2 άγγιζε τα 708.000 Ευρώ και αντιστοίχως τα 660.000 Ευρώ για το GameCube. Το κόστος για τη δημιουργία τίτλων για το Xbox ήταν αρκετά μεγαλύτερο και άγγιζε το 1,5 εκατομμύριο Ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ένα είναι το σίγουρο: Οι αρχικές προβλέψεις που ήθελαν τα παιχνίδια νέας γενιάς να είναι κατά πολύ ακριβότερα από τα σημερινά όλο και επιβεβαιώνονται, χωρίς τελικά να έχουμε μάθει ποια θα είναι η οροφή…{nomultithumb}

Γιώργος Καλλίφας
Γιώργος Καλλίφας

Απο το 1982 και έναν "κλώνο" κονσόλας Atari ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation, Xbox... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα . Σήμερα βρίσκει ακομα χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, αλλά και κανένα high fantasy βιβλίο, ταινίες και σειρές.

Άρθρα: 4180

Υποβολή απάντησης