Ραγδαία ανάπτυξη για τα videogames μέχρι το 2012

Αλματώδης ανάπτυξη προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια, με τις κονσόλες να βρίσκονται σαφώς σε πλεονεκτική θέση

Αλματώδης ανάπτυξη προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια, με τις κονσόλες να βρίσκονται σαφώς σε πλεονεκτική θέση Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα videogames και γενικότερα το κοινό που ασχολείται μαζί τους να έχουν σημειώσει μια ραγδαία ανάπτυξη, αλλά όπως όλα δείχνουν το μέλλον είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρο. Έτσι σε μια έρευνα που παρουσίασε η PricewaterhouseCoopers για τον τομέα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, τα πάντα συναινούν έτσι ώστε σε λίγα χρόνια η κατάσταση να είναι ακόμα καλύτερη μιας και τα νούμερα να είναι σαφώς μεγαλύτερα. Ειδικά την περίοδο από το 2008 μέχρι και το 2012 αναμένεται μια συνολική αύξηση της τάξεως του 10,3% ανά έτος και έτσι τα συνολικά κέρδη που σήμερα βρίσκονται στα 41,9 δις δολάρια, σε τέσσερα χρόνια θα αγγίξουν τα 68,4.

Φυσικά η είδηση είναι αρκετά σημαντική μιας και τα videogames καταφέρνουν να αφήσουν πίσω τους άλλες σημαντικές αγορές, όπως είναι ο κινηματογράφος και η μουσική. Οι τίτλοι που προορίζονται για τις κονσόλες θα συνεχίσουν να ηγούνται, με μια αύξηση που εικάζεται πως θα είναι της τάξεως του 6,9% με τα κέρδη να αγγίζουν τα 34,7 δις σε σχέση με τα 24,9 που σημειώθηκαν πέρυσι.

Την ίδια ανοδική πορεία θα έχουν και τα online games που δειλά-δειλά δείχνουν να κερδίζουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς, αποφέροντας έσοδα της τάξεως των 14,4 δις το έτος 2012 από τα 6,6 δις που απέφεραν το 2007. Από την άλλη το PC gaming δείχνει να περνάει δύσκολες ώρες μιας και από τα 3,8 δις δολάρια κερδών του 2007, το νούμερο μέχρι και το 2012 προβλέπεται πως θα πέσει στα 3,6 δις. Αυτή η πτώση της τάξεως του 1,2% μπορεί να είναι μικρή αλλά δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρα για την αγορά των προσωπικών υπολογιστών γενικότερα, που φυσικά οφείλεται στους ελάχιστους ποιοτικούς τίτλους που κυκλοφορούν.

Γιώργος Τσακίρογλου {nomultithumb}

Γιώργος Τσακίρογλου
Γιώργος Τσακίρογλου

Τα videogames για τον Γιώργο δεν είναι τρόπος ζωής. Η μεγάλη αγάπη του παραμένουν οι δύο τροχοί και -αναπάντεχα- ό,τι ψηφιακό προσπαθεί να τους μοιάσει. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα "παιχνίδια" αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, όπως είναι η μουσική, οι βόλτες, τα ταξίδια και... οι σούζες!

Άρθρα: 4266

Υποβολή απάντησης