H Bioware για το Dragon Age III: Inquisition

Πλήθος νέων πληροφοριών από το τελευταίο τεύχος του GameInformer

Πλήθος νέων πληροφοριών από το τελευταίο τεύχος του GameInformer

Σύμφωνα με post που εθεάθη στο NeoGAF, και αφορά στο νέο αφιέρωμα του GameInformer στο Dragon Age III: Inquisition, το επόμενο Dragon Age παιχνίδι της Bioware θα επιστρέψει στις ρίζες … του Origins σε πολλούς τομείς, ακούγοντας το feedback των παικτών. Παρακάτω θα βρείτε επιγραμματικά τις νέες πληροφορίες που ήρθαν στο προσκήνιο:

– H PC έκδοση του παιχνιδιού θα υποστεί optimization και στα controls, όπως στο Dragon Age Origins.

– Πέρα από την ομάδα χαρακτήρων που θα χειριζόμαστε και θα εξελίσσουμε, θα συγκεντρώνουμε και το "Inquisition Army", η δυναμική και το πλήθος του οποίο θα εξαρτάται από τις επιλογές μας στα διάφορα quests. Aν ο στρατός μας είναι αρκετά ισχυρός θα έχουμε τη δύναμη να επηρεάζουμε προς όφελός μας τις αποφάσεις των NPCs ή τα γεγονότα της ιστορίας.

– Ο χάρτης θα εκτείνεται από τα ανατολικά σύνορα του Ferelden ως το δυτικό άκρο του Orlais, ενώ το παιχνίδι θα είναι open world. O κόσμος του παιχνιδιού θα χωρίζεται σε εκτενή τμήματα-ζώνες, σε κάθε μία από τις οποίες ο παίκτης θα έχει δυνατότητα εξερεύνησης.

– Θα υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στα quests και τα περιβάλλοντα ενώ θα προστεθούν και mounts για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

– H αλληλεπίδραση με το περιβάλλον θα παίζει μεγάλο ρόλο ( πχ. οι μάγοι θα μπορούν να επισκευάζουν κατεστραμμένες γέφυρες, ένα εγκαταλειμμένο φρούριο θα μπορέσει να αποτελέσει βάση για το στρατό μας κλπ. )

– Σε ό,τι αφορά τις μάχες, θα υπάρξει επιστροφή σε tactical-oriented προσεγγίσεις, όπου η συνεργασία και η κατανόηση του αντιπάλου θα είναι καταλυτικής σημασίας. Αυτό σημαίνει, ότι εγκαταλείπεται η προοπτική του button mashing. Παράλληλα, οι εχθροί θα είναι λιγότεροι σε πλήθος και πιο "έξυπνοι", περιορίζοντας το κουραστικό respawn. 

– Το επίπεδο των εχθρών δεν θα αναβαθμίζεται παράλληλα με αυτό των χαρακτήρων μας, όπως στο πρώτο παιχνίδι.

– Τα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν την εξερεύνηση, όπως μια βροχή μπορεί να λασπώσει το έδαφος και να μειώσει τη σβελτάδα του χαρακτήρα μας.

– Κάτι παραπάνω από πιθανή η επιστροφή των Leliana και Aveline στο party μας. Η Vivienne, mage προστίθεται στην παρέα ενώ η Morrigan αποχωρεί. Επιπλέον, στη διάθεση μας θα είναι και οι Varric και Cassandra.

– Το crafting θα μας επιτρέπει να εξοπλιζόμαστε με custom αντικείμενα, ενώ οι πανοπλίες θα δείχνουν διαφορετικές στον κάθε χαρακτήρα.

– Τρεις κλάσεις διαθέσιμες για τη δημιουργία χαρακτήρα (Warrior, Rogue, Mage) και τουλάχιστον τρία races με ανοιχτό το ενδεχόμενο για την προσθήκη των Qunari. Η επιλογή του race επηρεάζει τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι NPCs.

– Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε το δικό μας κάστρο, όπου θα αποτελεί και τη βάση μας.

– Ο διάλογος επιστρέφει στο μοντέλο τoυ κύκλου, όπως στο Dragon Age 2, αυτή τη φορά ωστόσο θα χαρακτηρίζεται από στοχευμένες προτάσεις, μέσα από τις οποίες θα διαφαίνεται το αποτέλεσμα της επιλογής μας.

– Πολλά αναπάντητα σεναριακά ερωτήματα θα πάψουν να υπάρχουν με το τρίτο μέρος της σειράς.

– Η Bioware θα μεριμνήσει για τη δυνατότητα μεταφοράς των save των προηγούμενων παιχνιδιών στις next-gen κονσόλες.

– Τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο και για multiplayer καθώς ο εκπρόσωπος της Bioware σε ανάλογη ερώτηση που δέχθηκε, απάντησε πως λάτρεψε το multi του Mass Effect 3.

{nomultithumb}

Αγγελική Παπαδημητρίου
Αγγελική Παπαδημητρίου
Άρθρα: 837

Υποβολή απάντησης