Press Start – A Music Video Game Project

Μια σειρά συναυλιών με θέμα τα videogames.


Μια σειρά συναυλιών με θέμα τα videogames.


Τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο οι συναυλίες με μουσικά κομμάτια από τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. VideoGamesLive, Zelda Symphony of the goddesses και Castlevania – The concert είναι μερικές από τις παραστάσεις που μαγεύουν τους gamers ανά τον κόσμο.

Αυτή λοιπόν η νέα μόδα έφτασε και στην χώρα μας. Ο Γιώργος Κοσίδης σε συνεργασία με τους Dot Quartet, έχουν σκοπό να πραγματοποιήσουν μια σειρά από συναυλίες με θέμα τα αγαπημένα μας βιντεοπαιχνίδια. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα άλλα και το πρόγραμμα και τις πόλεις που θα επισκεφθούν. 

”Το ‘Press Start’ είναι η πρώτη σύμπραξη του συνθέτη και πιανίστα Γιώργου Κοσίδη με το κουαρτέτο εγχόρδων ‘Dot Quartet’ που εδρεύει στην Ολλανδία.
Είναι μια πρωτότυπη δημιουργία του Γιώργου Κοσίδη εμπνευσμένη από την μουσική επένδυση των videogames η οποία περιλαμβάνει διασκευές γνωστών κομματιών από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια όπως Super Mario, Castlevania, Zelda, Balltefield, League of Legends, Call of Duty Final Fantasy κ.α., τροποποιημένα και προσαρμοσμένα ειδικά για το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο.

Συντελεστές :
Γιώργος Κοσίδης : μουσική επιμέλεια -ενορχήστρωση  – πιάνο

Dot Quartet
Pablo Rodríguez : βιολί
Χρήστος Κοσίδης : βιολί
Carmelo Patti : βιόλα
Iván Nogueira : τσέλο

4 Μαΐου (Δευτέρα) 20:00 Στο δημοτικό ωδειο Νεάπολης , Θεσσαλονίκη
(Ελεύθερη είσοδος)

5 Μαΐου (Τρίτη) στις 20:30 Atheneaum (Αίθουσα συναυλιών), Αθήνα.
Είσοδος 10 ευρω το κανονικό, 5 ευρω το φοιτητικό

8 Μαΐου (Παρασκευή) στις 21:00 Αποθηκη Γ’
στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Στο 1o Comic Convention Θεσσαλονίκης (Comic Con)”

Αλέξανδρος Μυρωνίδης
Αλέξανδρος Μυρωνίδης
Άρθρα: 394

Υποβολή απάντησης