Επιστρέφει η σειρά Commandos

Μετά από 14 χρόνια, για PC και συστήματα επόμενης γενιάς.

Μετά από 14 χρόνια, για PC και συστήματα επόμενης γενιάς.

Επιβεβαιώθηκε από την Kalypso Media η ανάπτυξη ενός νέου τίτλου Commandos, την οποία έχει αναλάβει το τρίτο και νέο στούντιο της εταιρείας με την ονομασία “Claymore Game Studios”, με σκοπό τη διάθεσή του στα συστήματα της επόμενης γενιάς.

Το Claymore Games Studio βρίσκεται στην Darmstadt της Γερμανίας και ηγείται από τον Jürgen Reußwig, έναν βετεράνο της βιομηχανίας με 25 χρόνια εμπειρίας στο συγκεκριμένο χώρο, με πρώτο project για το νέο, γερμανικό στούντιο της Kalypso Media να αποτελεί η νέα προσθήκη στη σειρά Commandos. Ο ίδιος αναφέρει: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε πως καταφέραμε να έχουμε την κύρια, καθώς και τη νέα ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ανάπτυξη του τίτλου έχει ήδη ξεκινήσει και αναζητάμε ακόμα περισσότερο ταλαντούχο προσωπικό για να εντάξουμε στην ομάδα μας κατά τους ερχόμενους μήνες, ώστε να γίνουμε ένα αναπόσπαστο κομμάτι από δημιουργούς εμβληματικών strategy τίτλων.”

Σε δηλώσεις του, ο Simon Hellwig -ιδρυτής και CEO της Kalypso Media- εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, τόσο για την ίδρυση του νέου στούντιο, όσο και για το πρώτο τους project, καθώς υποσχέθηκε να δημιουργήσει ένα κορυφαίο παιχνίδι που θα αποτελεί άξια προσθήκη στη σειρά Commandos, παραδίδοντας με την ομάδα του στην κοινότητα την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Το πιο πρόσφατο παιχνίδι στη σειρά ήταν το Commandos: Strike Force που κυκλοφόρησε πίσω στο 2006, ενώ πρόσφατα έγινε διαθέσιμη και μία Remastered έκδοση του δεύτερου μέρους της για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με την άφιξη της ίδιας να πραγματοποιείται στις οικιακές κονσόλες μέσα στο προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζουμε, πως η Kalypso Media προέβη σε εξαγορά των πνευματικών δικαιωμάτων της εν λόγω σειράς πριν από περίπου δύο χρόνια, καθώς το νέο στούντιο της εταιρείας ιδρύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, με την απουσία όμως κάποιας επιβεβαιωμένης ονομασίας.

Ο νέος τίτλος Commandos προγραμματίζεται να γίνει διαθέσιμος για τα επερχόμενα PS5 και Xbox Series X, καθώς και για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Γιώργος Ανδρεαδάκης
Γιώργος Ανδρεαδάκης

Γεννηθείς το 2001, ο Γιώργος δε συγκαταλέγεται ανάμεσα στους "παλιούς" του χώρου, καθώς η ενασχόλησή του με τα video games ξεκίνησε το 2008, παρέα με PS2 και Gran Turismo 4. Έκτοτε, όντας κυρίως single player, οι AAA/ AA τίτλοι της Sony κερδίζουν εγωκεντρικά το ενδιαφέρον του, ενώ βρίσκει πάντα χρόνο για σωματική άσκηση και Metal/ Hard Rock μουσική.

Άρθρα: 646

Υποβολή απάντησης