Συνέντευξη του Denis Dyak

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Silicon Knights για το επερχόμενο Too Human.

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Silicon Knights για το επερχόμενο Too Human.

Ιππότες από σιλικόνη και κόσμοι από μέταλλο

Πατήστε για μεγέθυνση της εικόναςΣτα πλαίσια της έκθεσης X05 είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με αρκετά στελέχη της Microsoft, αλλά και με πολλούς 3rd party developers που έχουν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούν παιχνίδια για το Xbox 360. Μια από τις εταιρείες που μας υποδέχτηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ήταν η Silicon Knights, ένα καναδικό software house γνωστό στο ευρύ κοινό από δύο κορυφαία παιχνίδια για το GameCube, τα Eternal Darkness: Sanity’s Requiem και Metal Gear Solid: Twin Snakes. Πλέον, η Silicon Knights έκοψε τους δεσμούς της με τη Nintendo και εδώ και αρκετούς μήνες εργάζεται για τη Microsoft σε μια περίεργη σχέση μεταξύ 3rd και 2nd party developer. Το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της Silicon Knights με τη Microsoft καταδεικνύεται από το γεγονός πως ο άνθρωπος που ήρθε στην X05 για να παρουσιάσει το νέο της παιχνίδι δεν ήταν άλλος από τον Denis Dyak, δηλαδή τον πρόεδρο και ιδρυτή της. Σε μια συνέντευξη που διήρκεσε 10 περίπου λεπτά, μιλήσαμε με τον Dyak και αποσπάσαμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες ήταν εφικτό για το παιχνίδι Too Human.

GameOver Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας με μια ανάλυση στο σενάριο και στο γενικότερο concept πίσω από το Too Human.

Denis Dyack To Too Human είναι ένα παιχνίδι που εξελίσσεται σε έναν φουτουριστικό κόσμο. Αυτός ο κόσμος έφτασε στο απόγειό του και τελικά υπέπεσε σε μια καταστροφή που ακολουθήθηκε από μια εποχή παγετώνων. Στην ανάκαμψη του πολιτισμού, το πάνω χέρι κέρδισαν οι μηχανές, οι οποίες κυριαρχούν απόλυτα επάνω στον πλανήτη και διοικούν με τη βία και το φόβο. Αντίπαλο δέος στο μένος των ρομπότ είναι μια κάστα ανθρώπων που έχουν ενισχύσει τη σωματική τους διάπλαση και τις ικανότητές τους με τη χρήση cybernetic συσκευών. Αυτοί οι cybernetic πολεμιστές αντιμετωπίζονται από τους απλούς ανθρώπους ως σωτήρες και θεοί, μιας και είναι η μοναδική τους ελπίδα για σωτηρία και την απελευθέρωση από το ζυγό των ρομπότ. Ο παίκτης παίρνει το ρόλο ενός τέτοιου «θεού» και αρχίζει έναν πόλεμο εναντίον των μηχανών.

GO Πέρα από το ενδιαφέρον concept του Too Human, πιστεύετε πως, σε ό,τι έχει να κάνει με το gameplay, υπάρχει κάτι καινούργιο που θα μπορούσε να προσφέρει στο κοινό;

Πατήστε για μεγέθυνση της εικόναςDD Ένα πράγμα, για το οποίο εμείς στην Silicon Knights είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι, είναι τα production values αυτού του παιχνιδιού. Αυτό που κάνει το Too Human να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα videogames που είναι διαθέσιμα στην αγορά, είναι η κινηματογραφική του αισθητική. Με τη δύναμη του Xbox 360 μπορούμε πλέον να δημιουργήσουμε in-game εικόνες που μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνο στα εισαγωγικά κινηματογραφικά videos των παιχνιδιών. Αυτό που μόλις είδατε στο trailer και όλες οι εικόνες που έχετε στη διάθεσή σας είναι πραγματικού χρόνου. Χρησιμοποιούμε τη μηχανή γραφικών Unreal 3, με αποτέλεσμα η δράση, τα εφέ και η ποιότητα των γραφικών να είναι real time. Έχοντας στα χέρια μας τόσο μεγάλη υπολογιστική ισχύ, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που αγγίζει το ύφος και τη φιλοσοφία του κινηματογράφου. Εκτιμούμε πως αυτή η προσέγγιση θα προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό στο gameplay και στη συνολική εμπειρία του gamer.

GO Σε ποια κατηγορία videogames μπορούμε να κατατάξουμε το Too Human; Εκτός από την έντονη δράση που είδαμε στο trailer, ποια άλλα στοιχεία έχετε συμπεριλάβει στο παιχνίδι;

DD H ιδέα πίσω από τη δημιουργία του Too Human είναι η προσπάθειά μας να μεταφέρουμε τον gamer σε μια τρελή κούρσα (παρομοίωση με το τραινάκι Rollercoaster) και να του περάσουμε στοιχεία που δεν έχει βιώσει ποτέ ξανά. Ο τρόπος που ελέγχονται αυτοί οι cybernetic «θεοί» είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε το gameplay να είναι απολαυστικό για casual, αλλά και hardcore gamers. Φυσικά δεν λείπει το στοιχείο της περιπέτειας, της εξερεύνησης και της έκπληξης, καθώς, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, η αφήγηση και το σενάριο του Too Human έχει περάσει σε επίπεδα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Επίσης, στο Too Human έχουμε χρησιμοποιήσει δασκάλους πολεμικών τεχνών για τη «χορογραφία» της δράσης και αξίζει να αναφέρουμε πως κάθε «θεός» υποστηρίζεται από μια ομάδα απλών ανθρώπων που ελέγχονται από την AI. Αν και μου είναι δύσκολο να κατηγοριοποιήσω το Too Human, θα μπορούσα να πω ότι είναι ένα κινηματογραφικό παιχνίδι δράσης.

GO Είναι αλήθεια πως το Too Human είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Nintendo 64;

Πατήστε για μεγέθυνση της εικόναςDD (Γέλια) Πως το γνωρίζετε αυτό; Η αλήθεια είναι πως το είχαμε στα χαρτιά πολύ πριν το N64! Γνωρίζετε το παιχνίδι Blood Omen: Legacy of Kain; Αυτό το παιχνίδι είχε αναπτυχθεί το 1996 από εμάς για το PSX και το αναφέρω για να σας πω ότι τη δημιουργία του Too Human την είχαμε στο μυαλό μας πριν φτιάξουμε αυτό το παιχνίδι και για την ακρίβεια είχαμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό του στο PSX. Όμως στη συνέχεια γίναμε 2nd party developers της Nintendo και έτσι διακόψαμε την ανάπτυξή του. Αφού διακόψαμε τη συνεργασία μας με τη Nintendo και συμφωνήσαμε με τη Microsoft, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν η ανάπτυξη του Too Human.

GO Μιας και αναφέρατε τη Nintendo. Ποιες είναι οι διαφορές που εντοπίζετε από τη συνεργασία με τη Nintendo στην αντίστοιχη με τη Microsoft;

DD Η Nintendo εστιάζει περισσότερο στα μικρότερης διάρκειας και απλά παιχνίδια, ενώ εμείς θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι με υψηλά production values, όπως το Too Human, το οποίο θα είναι μια επική τριλογία. Η Silicon Knights έμαθε πολλά από τη Nintendo, η οποία εστιάζει στο gameplay και προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες, όμως μετά τη συνεργασία μας με θρύλους όπως ο Shigeru Miyamoto (Zelda) και ο Hideo Kojima (Metal Gear Solid: Twin Snakes), πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ένα παιχνίδι μεγάλης κλίμακας ακριβώς όπως το ονειρευόμαστε. Αυτή την ευκαιρία μας την έδωσε η Microsoft.

GO Θα κλείσουμε τη συνέντευξή μας με δύο ερωτήσεις. Αναφέρατε πως το Too Human θα είναι τριλογία. Πως ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτή η τριλογία; Μετά την επιτυχία του Eternal Darkness, σκέφτεστε τη δημιουργία μιας συνέχειας;

Πατήστε για μεγέθυνση της εικόναςDD Το Too Human θα είναι μια τριλογία, με το κάθε ένα από τα τρία επεισόδια να κυκλοφορεί σε ετήσια βάση, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου. Ο τρόπος που δημιουργούμε την τριλογία είναι παρόμοιος με αυτόν των ταινιών The Lord of the Rings, δηλαδή εργαζόμαστε παράλληλα και στα τρία επεισόδια. Πιστεύουμε πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσφέρεις μια σειρά που θα έχει συνοχή και δεν θα καθυστερεί να βρίσκεται στα καταστήματα περισσότερο από ένα χρόνο από επεισόδιο σε επεισόδιο. Όσον αφορά το Eternal Darkness, το έχουμε ήδη στο μυαλό μας και πιστεύουμε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα να προβούμε σε ανακοινώσεις.

GO Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που μας διαθέσατε.

DD Εγώ σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δώσατε να μεταφέρω πληροφορίες για το Too Human στους αναγνώστες σας.

Γιώργος Καλλίφας
[email protected]

{nomultithumb}

Γιώργος Καλλίφας
Γιώργος Καλλίφας

Απο το 1982 και έναν "κλώνο" κονσόλας Atari ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation, Xbox... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα . Σήμερα βρίσκει ακομα χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, αλλά και κανένα high fantasy βιβλίο, ταινίες και σειρές.

Άρθρα: 4185

Υποβολή απάντησης