Το Silent Hill 2 ως βάση για το Downpour
Ευχάριστα τα όσα αναφέρουν οι άνθρωποι της Vatra
Ευχάριστα τα όσα αναφέρουν οι άνθρωποι της Vatra
Σε μία αρκετά μεγάλη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο Devin Shatsky και ο Tomm Hulett, δύο εκ των δημιουργών του νέου Silent Hill, άνοιξαν τα χαρτιά τους και μίλησαν για το νέο τίτλο της Vatra Games. Αρχικά, επισήμαναν πως η απογοήτευση πολλών οπαδών της σειράς, όταν η τελευταία πέρασε σε ξένα χέρια (εννοώντας χέρια διαφορετικά από αυτά της Team Silent) είναι εν μέρη άδικη. Τόνισαν πως ο σκηνοθέτης του πρώτου εκπληκτικού Silent Hil, Keiichiro Toyoma δεν έχει ξαναδουλέψει σε κάποιο άλλο Silent Hill, και πως η βασική ομάδα της Team Silent που αποτελούταν από τους Hiroyuki Owaku, Masahiro Ito και Akira Yamaoka έχει δουλέψει μόνο στα τρία πρώτα -με τον τελευταίο να έχει εργαστεί σε όλα τα υπόλοιπα Silent Hill (SH4, Origins, Homecoming, Shattered Memories). "Η Team Silent θα ξανακάνει κάποιο Silent Hill μόνο όταν ο Πλειόσαυρος κατοικήσει ξανά στο Λοχ Νες" δήλωσε χαριτολογώντας ο Devin Shatsky.
Επιβεβαίωσε επίσης πως η ανάπτυξη του τίτλου επιτηρείται αυστηρά από τη Konami και από τους ίδιους ανθρώπους που επιτηρούσαν την ανάπτυξη όλων των προηγούμενων Silent Hill, θέλοντας έτσι να καθησυχάσει τους gamers, πως δεν κάνουν του κεφαλιού τους. Ο Shatsky είπε πως θα υπάρχει μία "δίκαιη ισορροπία" στο αν το gameplay θα επικεντρωθεί ή όχι στις μάχες (Homecoming) ή στην αποφυγή αυτών (Shattered Memories). Μετά τη φυγή του Akira Yamaoka για τα λιμάνια της EA, η σειρά έχασε το βασικό μουσικοσυνθέτη και σίγουρα το κενό στο πεντάγραμμο των Silent Hill δύσκολα θα έβρισκε κάποιον άξιο αντικαταστάτη. Ο Hulett πιστεύει πως οι fans θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έχει κάνει ο Daniel Licht, ο άνθρωπος που έδωσε μουσική πνοή σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της δύσης, στο Dexter και πως η μουσική του ταίριαξε απόλυτα στο ύφος του Downpour.
Ο Hulett φανέρωσε επίσης και τις δύο βασικές πτυχές που βασίστηκε η ανάπτυξη και αυτά είναι η ατμόσφαιρα και η βύθιση του παίκτη στο παιχνίδι. Προτιμούν λέει, ένα παιχνίδι που να χτίζει αγωνία, παρά ένα παιχνίδι που ο παίκτης θα σκοτώνει τέρατα κάθε είκοσι δευτερόλεπτα. "Στα περισσότερα action-horror παιχνίδια, υπάρχουν ζόμπι και τέρατα παντού, ο παίκτης επικεντρώνεται στην εξόντωσή τους και ο φόβος προέρχεται από τη μείωση των διαθέσιμων πυρομαχικών. Στη σειρά Silent Hill και άλλο τόσο στο Downpour, ο παίκτης περιηγείται στα ανατριχιαστικά περιβάλλοντα και αγωνιά για το τι κρύβεται στην εκάστοτε γωνία. Αν και έχουμε αρκετά τέρατα και πολλές τρομακτικές σκηνές, τα μυαλά των παικτών θα κάνουν αρκετή δουλειά για εμάς" συνέχισε ο Hulett. Παίρνοντας ξανά το λόγο, ο Shatsky δήλωσε πως το Downpour θα μοιάζει περισσότερο στο στήσιμο του Silent Hill 2, ωστόσο θα στέκεται στα δικά του πόδια. "Η αίσθηση που θα δώσει το Downpour, θα μοιάζει με αυτή του Silent Hill 2. Σας ξεκαθαρίζω όμως πως το Downpour δε θα μιμηθεί το Silent Hill 2 όπως έκανε το Homecoming, που απλά αντέγραψε μερικά στοιχεία από το σενάριο και τίποτα παραπάνω".
Ολόκληρη τη συνέντευξη των δημιουργών, μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.
Το Silent Hill: Downpour αναμένεται αυτό το φθινόπωρο, για Xbox 360 και PlayStation 3.
Ακολουθούν μερικές νέες εικόνες για το Downpour.
{nomultithumb}