O Del Toro μιλάει για το Insane

'Ενα πολύ "μοχθηρό" παιχνίδι υπόσχεται ο δημιουργός

‘Ενα πολύ “μοχθηρό” παιχνίδι υπόσχεται ο δημιουργός

O Guilliermo Del Toro, ο χαρισματικός σκηνοθέτης των Hellboy και Pan’s Labyrinth, μίλησε στο Collider για την πρώτη του προσπάθεια στο χώρο της παραγωγής videgames με τίτλο inSane, το πρώτο μέρος μίας τριλογίας horror games που αναπτύσσει σε συνδυασμό με την THQ και την Volition.

"Είμαστε πραγματικά πολύ, πολύ, μοχθηροί στο παιχνίδι. Δοκιμάζουμε πολλά πράγματα που δεν νομίζω ότι θα "πέρναγαν" στις ταινίες. Είναι ακόμα (το inSane) 2,5 με 3 χρόνια μακριά επειδή η ανάπτυξη για videogames είναι πολύ χρονοβόρα." δήλωσε ο Del Toro, προειδοποιώντας για το πόσο θα παίζει το παιχνίδι με το μυαλό του παίκτη. Πέρα όμως από την εμπειρία του στην κινηματογραφική παραγωγή, ο σκηνοθέτης δηλώνει πως αντιμετωπίζει τον νέο γι’αυτόν περιβάλλον της ανάπτυξης παιχνιδιών με ταπεινότητα.

"Ήρθα στο χώρο της ανάπτυξης videogames με πολλή ταπεινότητα, επειδή δεν ήθελα να μπω με μία συμπεριφορά τύπου: ‘Ξέρω να φτιάχνω ταινίες, άρα ξέρω να φτιάχνω παιχνίδια’, το οποίο είναι μεγάλο σφάλμα. ‘Ηρθα προσπαθώντας να μάθω ένα νέο μέσο, επειδή νομίζω πως θα είναι πολύ χρήσιμο για μένα ως αφηγητή.

Με ένα videogame, δεν πρέπει να λύσεις μία μόνο σκηνή, πρέπει να λύσεις 20, επειδή δίνεις στον παίκτη την ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης. Αν ο ήρωας σκοτώσει έναν άλλο χαρακτήρα ή καταστρέψει ένα κτίριο, το παιχνίδι ακολουθεί ένα δρόμο. Αν ο ήρωας δεν τα κάνει αυτά, ακολουθεί έναν άλλον. Σε κρατάει σε εγρήγορση.".

Το inSane αναμένεται για άγνωστες μέχρι στιγμής πλατφόρμες κάποια στιγμή μέσα στο 2013.

{nomultithumb}

DarkAspros
DarkAspros
Άρθρα: 676

Υποβολή απάντησης