Τι παίζει το Σαββατοκύριακο;

Εν μέσω «δονήσεων» και «ψηφιακών δωματίων» ας δούμε τι καλό κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα

Εν μέσω «δονήσεων» και «ψηφιακών δωματίων» ας δούμε τι καλό κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα {nomultithumb}

Εν μέσω «δονήσεων» και «ψηφιακών δωματίων» ας δούμε τι καλό κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα

Έχουμε δονήσεις! Ναι λοιπόν, η περίφημη δικαστική διαμάχη της Sony με την Immersion έλαβε τέλος και οι δύο, πάλαι ποτέ, εχθροί αγκαλιάστηκαν και σαν φίλοι από τα παλιά αποφάσισαν, από εδώ και στο εξής, να βαδίζουν μαζί. Έτσι βγαίνει από το «δέρμα» της Sony ένα μεγάλο αγκάθι που εδώ και καιρό την ενοχλούσε και την ανάγκασε να κυκλοφορήσει την κονσόλα της με ένα χειριστήριο χωρίς κραδασμούς. Βέβαια, όσο προχωρούσαν οι διαβουλεύσεις με την Immersion, θα έπρεπε κάποιος να είχε ενημερώσει τα υψηλόβαθμα στελέχη της Sony που, σε ερωτήσεις που τους έθεταν δημοσιογράφοι, διαλαλούσαν ότι οι δονήσεις στα χειριστήρια είναι ένα χαρακτηριστικό της προηγούμενης γενιάς και ότι το PlayStation 3 δεν το χρειαζόταν… Πλέον, δεν απομένει από το να δούμε αν και πως θα ενσωματώσει την τεχνολογία των δονήσεων στο Sixaxis ο ιαπωνικός κολοσσός και αν το πράξει, τον τρόπο που θα βρει για να αποζημιώσει όλους εκείνους που τίμησαν με τα χρήματά τους από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του το PlayStation 3. Το «μενού» της εβδομάδας έχει και δεύτερο πιάτο από τη Sony. Αυτή τη φορά ο λόγος γίνεται για την υπηρεσία «Home». Η είδηση για τη σημαντική ανακοίνωση του Phil Harrison την επόμενη εβδομάδα στα πλαίσια του GDC κάνει το γύρο του internet εδώ και ώρες με φρενήρεις ρυθμούς, όμως η ιστοσελίδα Kotaku ήταν αυτή που έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την ανακοίνωση, που την ονόμασε και που, τελικά, την υποχρέωσε να μπει στη «μαύρη λίστα» της Sony για αυτήν της την κίνηση.

Σύμφωνα λοιπόν με το Kotaku, το «Home» είναι μια υβριδική υπηρεσία, η οποία συνδυάζει τις αρετές των Achievements από το Xbox 360 με τα Mii του Wii. Εν ολίγοις -και αποφεύγοντας την «ανάλυση» βασιζόμενοι απλά και μόνο σε φήμες- το Home θα είναι ένα ψηφιακό δωμάτιο εντός του PlayStation 3 στο οποίο θα ζει ένα avatar δημιουργημένο από τον παίκτη. Καθώς θα απολαμβάνουμε διάφορα παιχνίδια στην κονσόλα, αυτά θα μας χαρίζουν επιβραβεύσεις αν επιτυγχάνουμε ορισμένους στόχους (ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα Achievements). Αυτές οι επιβραβεύσεις θα μεταφράζονται σε αντικείμενα που θα λαμβάνει ο παίκτης και θα τα τοποθετεί στο ψηφιακό δωμάτιο όπου θα ζει το avatar του. Αλήθεια; Φήμες; Ευσεβείς πόθοι; Μέχρι το απόγευμα της επόμενης Τετάρτης θα γνωρίζουμε.

Περνώντας στις κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας έχουμε να σας κάνουμε ορισμένες αξιόλογες προτάσεις. Θα ξεκινήσουμε από το Resident Evil 4 στην έκδοσή του για υπολογιστές. Ο θρυλικός τίτλος της Capcom έρχεται λοιπόν για να κλέψει τις καρδιές και των PC gamers, μέσα από ένα εξαιρετικό port, χωρίς ιδιαίτερες τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά με όλο το έξτρα περιεχόμενο που υπήρχε στην αναβαθμισμένη έκδοση του PlayStation 2. Αν για κάποιο λόγο δεν το είχατε αποκτήσει όταν είχε κυκλοφορήσει στο GameCube και στο PS2, μην το χάσετε. Οι λάτρεις των Sims μπορούν από σήμερα να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τη συλλογή τους με το The Sims 2: Seasons, ένα πακέτο επέκτασης που εστιάζει (όπως προδίδεται και από τον τίτλο του) στις εποχές του χρόνου και στις αλλαγές που αυτές επιφέρουν στον τρόπο ζωής των Sims. Απαραίτητη αγορά για τους φίλους της σειράς. Τέλος, από τις κυκλοφορίες της εβδομάδας προτείνουμε έντονα το Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga 2, ένα πανέμορφο, δύσκολο και «βαρύ» ιαπωνικό RPG, το οποίο αποτελεί μια hardcore εναλλακτική της εποχής στο πιο…mainstream Final Fantasy XII.

Όλες οι νέες κυκλοφορίες videogames
Warfront: Turning Point PC
Streets of Rage Wii (Virtual Console)
Sword of Vermillion Wii (Virtual Console)
Bio-Hazard Battle Wii (Virtual Console)
Chew Man-Fu Wii (Virtual Console)
The Ant Bully Wii
Resident Evil 4 PC
Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga 2 PS2
Sonic and the Secret Rings Wii
The Sims 2: Seasons PC
Xiaolin Showdown PS2, PSP
Yu-Gi-Oh! GX Tag Battle PSP
Dancing Stage Supernova PS2
Test Drive Unlimited PC
Spellforce 2: Dragon Storm PC
Freak Out PS2, PSP

Όλες οι νέες κινηματογραφικές προβολές
Smoking Aces
O Ιταλός
Battle in Heaven
The Good Shepherd
Das Fraulein

Οι σημαντικότερες πιο πρόσφατες κυκλοφορίες σε DVD
Lady in the Water
Ο Φύλακας
Dead or Alive
SAW III: Extreme Edition

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γιώργος Καλλίφας
[email protected]

Γιώργος Καλλίφας
Γιώργος Καλλίφας

Απο το 1982 και έναν "κλώνο" κονσόλας Atari ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation, Xbox... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα . Σήμερα βρίσκει ακομα χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, αλλά και κανένα high fantasy βιβλίο, ταινίες και σειρές.

Άρθρα: 4170

Υποβολή απάντησης