Επιστροφή-έκπληξη με το Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise

Μέσα στο 2020 για Nintendo Switch.

Μέσα στο 2020 για Nintendo Switch.

Η Rising Star Games και η TOYBOX ανακοίνωσαν τη συνέχεια του τίτλου με την περισσότερη ζήτηση στην ιστορία της Rising Star Games, του Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise μέσα στο 2020 για το Nintendo Switch. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου.


Η ομάδα ανάπτυξης TOYBOX επιχειρεί να φέρει πίσω την ίδια ατμόσφαιρα που ερωτεύτηκαν οι λάτρεις του παιχνιδιού με τον πρώτο τίτλο. Ο σεναριογράφος / σκηνοθέτης Swery και ο παραγωγός Tomio Kanazawa επιστρέφουν, με τον Shuhou Imai στην καλλιτεχνική διεύθυνση και τον Satoshi Okubo στις μουσικές συνθέσεις να προσφέρουν το δικό τους ξεχωριστό στυλ στη σειρά.

«Μετά την ολοκλήρωση του Director’s Cut, ο Swery κι εγώ συζητήσαμε εις βάθος τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να εξελίξουμε τον κόσμο του Deadly Premonition. Για να φτάσουμε εδώ, γελάσαμε και κάποιες στιγμές τσακωθήκαμε, αλλά επιμείναμε στο ταξίδι μας και είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο», είπε ο Tomio Kanazawa.

Το Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise είναι ένα open-world game που διαδραματίζεται στη μικρή πόλη Le Carre. Η ιστορία ξεκινά στη Βοστώνη, όπου ο πράκτορας του FBI, Francis York Morgan, πρέπει να επανεξετάσει μια υπόθεση που πίστευε ότι είχε λυθεί το 2005. Οι παίκτες θα ερευνήσουν διάφορους φόνους και εγκλήματα μεταπηδώντας ανάμεσα στο 2005 και στο 2019 με το στυλ του Deadly Premonition.

«Πολύ λίγα παιχνίδια κατάφεραν να δημιουργήσουν συναισθήματα με τον τρόπο που το έκανε το πρώτο Deadly Premonition», ανέφερε ο Brjann Sigurgeirsson της Rising Star Games. «Δέκα χρόνια αργότερα είμαστε κυριολεκτικά κατενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε στο ίδιο μονοπάτι για να δούμε που θα μας πάει ο Swery και η ομάδα του».

Ενώ ο ίδιος ο Swery δηλώνει: «Έχουν περάσει περίπου 10 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού το 2010. Τώρα συνέβη ένα θαύμα κι έχω την ευκαιρία να συναντήσω ξανά τον καλύτερο φίλο μου – κάτι που δεν πίστευα πως θα ξανασυμβεί. Εργάζομαι σκληρά μέρα και νύχτα κοιτάζοντας ταυτόχρονα στο παρελθόν για να διαβεβαιώσω πως το παιχνίδι θα γίνει κάτι που δεν θα αλλάξει όσα χρόνια κι αν περάσουν, προσαρμόζοντας το ταυτόχρονα στη σύγχρονη εποχή – ένα παιχνίδι που θα περικλείει όλα. Σας παρακαλώ πάρτε κοντά σας μια κούπα καφέ και περιμένετε την ολοκλήρωση του»!

Τι είναι το Deadly Premonition

Πριν από 10 χρόνια, ο αρχικός τίτλος κέρδισε το βραβείο του «Πιο διχαστικού survival horror game» από το Guinness World Records, έβαλε φωτιά στη βιομηχανία και άφησε στο διάβα του μια αλυσιδωτή αντίδραση εκδήλωσης θαυμασμού και απαξίωσης μεταξύ των παικτών και των κριτικών.

Μέχρι σήμερα το Deadly Premonition έχει διχάσει τους reviewers – το Destructoid το βαθμολόγησε με 10/10 λέγοντας: «Αν το κρίνουμε ως προϊόν ψυχαγωγίας, ως ένα παιχνίδι που συνεχώς εκπλήσσει και προκαλεί θαυμασμό και αφήνει τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό, δεν έχουμε επιλογή από το να πούμε πως το Deadly Premonition ξεπερνά κάθε όριο».

Στον αντίποδα, το IGN το αποκάλεσε «απαράδεκτο», βαθμολογώντας το με 2/10 και τονίζοντας: «Είναι απαίσιο σε όλα σχεδόν τα επίπεδα… Απαίσια μέθοδος χειρισμού. Απαίσιος ρυθμός. Απαίσια ηχητικά εφέ. Απαίσια γραφικά».

Παρόλα αυτά, οι ίδιοι οι gamers είχαν ξεκάθαρη άποψη – στο Metacritic ο μέσος όρος βαθμολογίας των χρηστών είναι 8,3/10.

Άγγελος Ζλατινούδης
Άγγελος Ζλατινούδης

Τα πρώτα ένσημα του στον χώρο των video games τα πήρε πίσω το 1987 με ένα Atari 2600, οπότε θεωρείται από τις παλιές καραβάνες. Αγαπημένες σειρές τίτλων είναι τα Halo, Assassin’s Creed και ότι ξεκινά με Forza... οπότε μπορείτε να καταλάβετε προς ποιο στρατόπεδο συγκλίνει....

Άρθρα: 5531

Υποβολή απάντησης