Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Atlus από τη Sega

Με τη δεύτερη να αναλαμβάνει ρόλο εκδότριας.


Με τη δεύτερη να αναλαμβάνει ρόλο εκδότριας.


Η Sega ανακοίνωσε και επίσημα πως ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πλήρους εξαγοράς της εταιρείας Atlus από εκείνη, οι οποίες είχαν ξεκινήσει το 2013, με τη Sega να παίζει από εδώ και στο εξής το ρόλο της εκδότριας εταιρείας των τίτλων της Atlus. Ωστόσο, όπως επισήμανε στην ανακοίνωσή της, αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τη λειτουργία της Atlus, η οποία θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, έχοντας πλήρη αυτονομία. Το μόνο που αλλάζει είναι η περαιτέρω βελτίωση των λειτουργιών της Sega.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: “Από τότε που η Atlus U.S.A. -διάσημη από τα πολυβραβευμένα franchises Shin Megami Tensei, Persona, και Etrian Odyssey- συγχωνεύτηκε με τη SEGA of America, η εμπειρία της ATLUS επέτρεψε και επιτρέπει στη SEGA να κάνει localize και να εκδίδει διάσημους ιαπωνικούς τίτλους στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων από τις σειρές Yakuza, Project DIVA και πολλών άλλων”.

Ευελπιστούμε πως, μέσω της σύμπραξης των δύο εταιρειών, ωφελημένοι θα βγουν οι απανταχού gamers και πως η Δύση θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει περισσότερους τίτλους που δεν κατάφερνα να βγουν έξω από τα σύνορα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Κώστας Παπαμήτρου
Κώστας Παπαμήτρου

Είναι θερμός οπαδός της Nintendo από παιδί, αν και στην πορεία απόλαυσε πολλές gaming στιγμές από (σχεδόν) όλες τις κονσόλες. Action adventures τρίτου προσώπου (όπως τα Tomb Raider, Prince of Persia και Assassin’s Creed) αλλά και ποιοτικά RTS μπορούν να τον κρατούν απασχολημένο για ώρες, αν δεν βλέπει ταινίες ή σειρές.

Άρθρα: 1114

Υποβολή απάντησης