Angry Birds Final Challenge
Ανταπόκριση από τo πανευρωπαϊκό event, όπου η ελληνική συμμετοχή διέπρεψε
Ανταπόκριση από τo πανευρωπαϊκό event, όπου η ελληνική συμμετοχή διέπρεψε
Αν ένα όνομα έχει γίνει συνώνυμο πλέον με τα video games στα σύγχρονα smartphones, αυτό είναι το Angry Birds franchise. Μάλιστα, πρόσφατα, είδαμε το Angry Birds Collection και για PlayStation 3 και Xbox 360. Η σειρά τηλεοράσεων Smart TV της Samsung υποδέχθηκε και αυτή με τη σειρά της το δημοφιλές franchise της Rovio κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να το γιορτάσει με ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα Angry Birds; Η Samsung Hellas φρόντισε έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι μία από τις χώρες που θα λάβει μέρος, διοργανώνοντας ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα Angry Birds αποκλειστικά στα καταστήματα Public.

Μετά από πολλούς αγώνες, οι έξι νικητές ανακοινώθηκαν την 1η Δεκεμβρίου και κέρδισαν τηλεοράσεις Samsung Smart TV καθώς και audio docks από τη Samsung Hellas. Όμως, το μεγαλύτερο δώρο τους ήταν ένα ταξίδι στο Λονδίνο για να πάρουν μέρος στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και να προσπαθήσουν να βγουν νικητές ανάμεσα σε 19 χώρες. Ο υπογράφων, μετά από πρόσκληση της Samsung Hellas, είχε την ευκαιρία να παρεβρεθεί σε αυτό το μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να δει από κοντά τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τους Γιάννη Λαζαρίδη, Εύα Τρομαρίδου, Θάνο Δελαγραμμάτικα, Γιώργο Κυριανάκη, Σοφία Μπρίλλη και Γιώργο Τσικαλάκη.

Τι έπρεπε όμως να κάνουν οι παίκτες για να νικήσουν; Η Samsung είχε ετοιμάσει ένα μεγάλο κυνήγι θησαυρού σε διάφορα γνωστά κτίρια και περιοχές του Λονδίνου όπως τα Royal Albert Hall, Tower Bridge, Korean Cultural Centre UK και British Museum. Πέρα από το να παίξουν Angry Birds και να μαζέψουν πολλούς πόντους, οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την ομάδα τους, ψάχνοντας για ανθρώπους που είχαν ντυθεί με θεματολογία γύρω από τα Angry Birds και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Φυσικά, η κάθε ομάδα είχε το δικό της προσωπικό λεωφορείο έτσι ώστε να μετακινείται σε κάθε περιοχή αλλά και τον αρχηγό (host) της. Μετά από πολύ τρέξιμο και κούραση, η ελληνική ομάδα βρήκε όλα τα επιπλέον κρυφά αντικείμενα και έκανε ένα σημαντικό βήμα για μία θέση ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Χωρίς να γνωρίζουν τα αποτελέσματα, οι ομάδες έκαναν μία στάση στο εστιατόριο The Cow έτσι ώστε να ξεκουραστούν και να ετοιμαστούν ψυχολογικά για την ανακοίνωση των νικητών στο party που είχε στηθεί στο εμπορικό κέντρο Westfield της πόλης Stratford.
{PAGE_BREAK}
Η ώρα περνούσε και η παρουσιάστρια Lisa Snowdon δεν είχε ακόμα κάνει την εμφάνισή της. Οι παίκτες αγωνιούσαν να μάθουν τα αποτελέσματα και αυτή η αργοπορία δεν βοηθούσε πολύ. Ευτυχώς, μετά από μισή ώρα, η γνωστή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός ανέβηκε στη σκηνή για να καλωσορίσει τον κόσμο. Στη συνέχεια, ο Stephen Taylor, Vice President Brand της Samsung Ευρώπης και ο Harri Kopponen, Διευθύνων Σύμβουλος της Rovio, ανέβηκαν στη σκηνή για να ευχαριστήσουν τον κόσμο και τους παίκτες αλλά και για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα.

Η Ρουμανία πήρε την πρώτη θέση, με την Ελλάδα να ακολουθεί στη δεύτερη και τη Σερβία στην τρίτη. Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τρεις παίκτες που είχαν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο σκορ από τις 19 συνολικά χώρες αναμετρήθηκαν στο Angry Birds μαζί με γνωστούς celebrities, όπως ο ολυμπιονίκης Lewis Smith, η γνωστή τραγουδίστρια Alexis Jordan, η Sam Feis καθώς και η Jessica Wright. Νικήτρια ομάδα από αυτή την αναμέτρηση ήταν οι τρεις Ευρωπαίοι παίκτες φυσικά.
Samsung Smart TV – Angry Birds All Star Final Challenge – Greece 2nd Place from GameOver.gr on Vimeo.
Το show έκλεισε η Alexis Jordan με διάσημα τραγούδια παρά τα όποια τεχνικά προβλήματα προέκυψαν στο τέλος. Δεν έχουμε να πούμε περισσότερα για το event, οπότε σας αφήνουμε να δείτε τις φωτογραφίες στον τομέα «Περισσότερο Υλικό» και το video αφιέρωμα από τον ευρωπαϊκό τελικό. Συγχαρητήρια για ακόμα μία φορά στην ελληνική ομάδα και ευχόμαστε να χαρούν τα δώρα τους! Εμείς με την σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Samsung Hellas για την πρόσκληση στο event.
Δημήτρης Τσορβάς
{nomultithumb}