PlayStation Studios

Το νέο brand name για τους first party τίτλους της Sony.

Το νέο brand name για τους first party τίτλους της Sony.

Η Sony αποκάλυψε το PlayStation Studios brand που θα περιλαμβάνει τους first party τίτλους της εταιρείας για το PlayStation, και θα λανσαριστεί μαζί με το PlayStation 5 μέσα στο έτος. Ο Eric Lempel, Senior Vice President & Head of Global Marketing της Sony Interactive Entertainment, δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια οι τίτλοι που κυκλοφορούν από τα στούντιο της Sony είναι πιο δυνατοί από ποτέ. Με την ενοποίηση τους κάτω από ένα κοινό brand, θα μπορεί το κοινό να γνωρίζει βλέποντας το PlayStation Studios logo, ότι θα έχει την δυνατότητα να βιώσει τις μοναδικές εμπειρίες που έχει μάθει να περιμένει από τα παιχνίδια του PlayStation.

Ο Lempel πρόσθεσε, ότι πέρα από το logo και το intro που έδωσαν στην δημοσιότητα, το brand θα υπάρχει σε διαφορετικές μορφές σε trailers, διαφημίσεις, packaging και game discs. Το PlayStation Studios brand θα περιλαμβάνει γνωστά franchises αλλά και καινούργια, ενώ και παιχνίδια του PlayStation 4 θα έχουν το συγκεκριμένο branding, αν και τίτλοι όπως το The Last of Us: Part II και το Ghost of Tsushima δεν θα συμπεριληφθούν, διότι δεν θα είναι έτοιμο ακόμα για λανσάρισμα. Το ίδιο ισχύει και για το Horizon: Zero Dawn στο PC, αν και μελλοντικά οποιοσδήποτε τίτλος θα κυκλοφορεί σε άλλες πλατφόρμες θα ανήκει επίσης στο PlayStation Studios brand.

Τo PlayStation Studios θα περιλαμβάνει όχι μόνο παιχνίδια που αναπτύσσονται από τα first party studios της Sony -Naughty Dog, Santa Monica Studio, Guerrilla Games, Insomniac, Media Molecule- αλλά και τίτλους από external developers που έχει προσλάβει η Sony για την δημιουργία κάποιου first party τίτλου.

Αναφερόμενος στην Marvel και στο γεγονός ότι στην εταιρεία είναι Marvel fans, o Lempel ανέφερε ότι ήθελαν να δημιουργήσουν έναν τρόπο ώστε να φέρουν τον καταναλωτή στον κόσμο του PlayStation, που θα επιτρέπει να τον μεταφέρουν σε περιπέτειες με πλούσιους κόσμους, χαρακτήρες και ιστορίες. Το intro περιλαμβάνει διαφορετικούς ήρωες και όσο περνάει ο καιρός και μπορεί να αλλάζει ώστε να περιλαμβάνει και άλλα πετυχημένα franchises.

Τέλος, ο Eric Lempel δήλωσε πως είναι μια κίνηση την οποία σκεφτόντουσαν για καιρό, και ειδικά με το ερχομό της καινούργιας γενιάς, ώστε να στηρίξουν τα παιχνίδια με ακόμα καλύτερο τρόπο. Ο μέσος καταναλωτής που δεν έχει γνώση για το ποια studios ανήκουν στην Sony θα μπορεί να αναγνωρίζει εύκολα πλέον ότι πρόκειται για first party τίτλους.

Χρήστος Ντίνος
Χρήστος Ντίνος

Το gaming μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητα του με το PlayStation, αν και η εισαγωγή έγινε πιο πριν με το SNES. Απολαμβάνει ό,τι έχει σχέση με Action RPGs, Action- Adventures, FPS και VR. Η μουσική είναι η μεγάλη του αγάπη, και πάντα υπάρχει χρόνος για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Άρθρα: 345

Υποβολή απάντησης