Η Spawn Labs αποκαλύπτει το Spawn HD-720

Μία συσκευή, που επιτρέπει το streaming τίτλων κονσόλων σε ένα κοινό PC

Μία συσκευή, που επιτρέπει το streaming τίτλων κονσόλων σε ένα κοινό PC

Ενώ υπηρεσίες όπως το OnLive που προσφέρουν streaming παιχνιδιών από… μυθικούς servers στην οθόνη του υπολογιστή μας, όλο και πληθαίνουν, η Spawn Labs πήγε λίγο παραπέρα, συνδυάζοντας τη δύναμη του Internet για μία ελαφρά διαφορετική χρήση. Έτσι, από αυτό το Νοέμβρη, θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια των κονσόλων μας, στην οθόνη του υπολογιστή μας – στην κυριολεξία. Συνδέοντας μία από τις παρακάτω κονσόλες (PlayStation 2, Xbox, GameCube, Xbox 360 και PlayStation 3) στο πίσω μέρος του Spawn HD-720 (το οποίο παρουσιάζει έναν… ενδιαφέροντα αριθμό θυρών!), θα μπορούμε να κάνουμε stream τα παιχνίδια μας, ακόμα και σε ένα χαμηλών προδιαγραφών laptop. Ας δούμε όμως πως επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο.

Οι κονσόλες μας συνδέονται στο πίσω μέρος του HD-720, μαζί με ένα Ethernet καλώδιο κι έναν "gamepad αντάπτορα". Η παρουσία μίας ADSL σύνδεσης κρίνεται απαραίτητη, καθώς επίσης κι ένας υπολογιστής με έναν σχετικά "σύγχρονο" επεξεργαστή, αν επιθυμούμε να παίξουμε με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα απεικόνισης. Στη συσκευασία θα περιέχονται δύο "gamepad αντάπτορες", ένας για το Xbox 360 κι ένας για το PlayStation 3. Όποιος επιθυμεί να κάνει χρήση των παλαιότερων συστημάτων που υποστηρίζονται, θα πρέπει να προμηθευτεί και το κατάλληλο αντάπτορα, ο οποίος στη Βόρεια Αμερική θα κοστίζει $30. Η ταχύτητα Internet που προτείνεται για απεικόνιση σε 720p είναι 3-5Mbps, αν και οι κατασκευαστές εγγυώνται πως η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει και με 2Mbps, ή ακόμα και 500Kbps για SD αναλύσεις.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσω του "Spawn Player" λογισμικού, το οποίο εκτός του ότι είναι ικανό να πράξει όλα που προαναφέρθηκαν, μπορεί σύμφωνα με τους δημιουργούς του να επιτρέψει και πολλαπλό streaming σε περισσότερους από έναν παίκτες. Πιο συγκεκριμένα, το Spawn HD-720 είναι σε θέση να κάνει τοπικό streaming σε πολλαπλούς υπολογιστές, επιτρέποντας έτσι στους παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο παιχνίδι, με μόνο μία κονσόλα συνδεμένη στη συσκευή (κάτι που μάλλον δεν θα αρέσει στους κατασκευαστές hardware…). To Spawn HD-720 έχει κοστολογηθεί στα $199 για την αγορά της Αμερικής, αλλά το αν θα επισκευθεί και τα μέρη μας αποτελεί ακόμα μυστήριο.

{nomultithumb}

Δημήτρης Μπάνος
Δημήτρης Μπάνος
Άρθρα: 400

Υποβολή απάντησης