PlayStation στην Κίνα
Αίρεται η 13ετής απαγόρευση πωλήσεων κονσολών...
Αίρεται η 13ετής απαγόρευση πωλήσεων κονσολών…
Η Sony φέρεται έτοιμη να εισχωρήσει στην τεράστια αγορά της Κίνας με το PlayStation brand, μετά και την πρόσφατη άρση απαγόρευσης κονσολών στη χώρα, ύστερα από 13 χρόνια. Ήδη η εταιρεία έχει συνάψει καποιες συμφωνίες με τοπικές επιχειρήσεις που μπορούν να ωφελέσουν το σκοπό της, ενώ άγνωστο είναι κατά πόσο η Sony θα διαθέσει στην κινεζική αγορά τις υπάρχουσες κονσόλες της ή θα δημιουργήσει καινούργια συστήματα για την εν λόγω αγορά.
Η επαναφορά των κονσολών στην Κίνα, μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, θα χρειαστεί σίγουρα ιδιαίτερη προσοχή εκ μέρους Sony, σε μια αγορά που είναι συνηθισμένη σε παιχνίδια για PC, όπως και free-to-play τίτλους σε φορητές συσκευές και μέσω web browsers. Ενδεχομένως, αντί των PlayStation 4 και PlayStation Vita, η ιαπωνική εταιρεία να διαθέσει στην αγορά εντελώς καινούργιες κονσόλες, με φθηνότερη τιμή από τις υφιστάμενες, προσαρμοσμένες κατάλληλα για την κινεζική αγορά, αλλά και την νοοτροπία του εγχώριου καταναλωτικού κοινού.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως η ευκαιρία για διάθεση κονσολών στην χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη, δεν θα πάει ανεκμετάλλευτη από καμιά εταιρεία του χώρου.