Η πορεία της Nintendo για το 2017

Όπως την προβλέπει ο πρόεδρος της εταιρείας.

Όπως την προβλέπει ο πρόεδρος της εταιρείας.

Στα πλαίσια του πιο πρόσφατου briefing των μετόχων της εταιρείας, ο πρόεδρος της Nintendo, Tatsui Kimishima, προέβη σε μερικές δηλώσεις για την πορεία της εταιρείας τη φετινή χρονιά, μέσα από το Nintendo Switch – τη νέα πρόσταση της εταιρείας που συνδυάζει οικιακή και φορητή διασκέδαση – και φυσικά το Nintendo 3DS, το οποίο σύντομα κλείνει τα 6 χρόνια ζωής.

Αναφορικά με το Switch, ο πρόεδρος της εταιρείας ήδη έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για την πορεία των προπαραγγελιών και την αυξανόμενη ζήτηση της νέας κονσόλας. Ωστόσο, επεφύλασσε και μια έκπληξη, καθώς φαίνεται πως όλο και περισσότεροι developers έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη νέα κονσόλα. Όπως δήλωσε σχετικά, την ημέρα της παρουσίασης βρίσκονταν υπό ανάπτυξη πάνω από 80 τίτλοι από περισσότερους από 50 developers, ενώ τώρα ο αριθμός των τίτλων έχει ξεπεράσει τους 100 και με τον αριθμό των developers να έχει ξεπεράσει τους 70. Ο Kimishima εξέφρασε τη χαρά του για το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον ως προς τη νέα κονσόλα, ενώ δεν δίστασε να ρίξει τα βέλη του και προς αυτούς που κατηγορούν την εταιρεία για ένα σχετικά”φτωχό” line-up κατά την κυκλοφορία της νέας κονσόλας.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως στόχος τους είναι να προσφέρουν τίτλους σε τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να μεσολαβεί μεγάλο κενό ανάμεσα στην κυκλοφορία τους. Με εξαίρεση το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, το οποίο θα κυκλοφορήσει μαζί με τη νέα κονσόλα, το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα υποδεχτεί τίτλους όπως τα Mario Kart 8 Deluxe και το ARMS, ενώ μέσα στο φετινό καλοκαίρι θα γίνει διαθέσιμο και το Splatoons 2, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα voice chat, ενώ το multiplayer mode του παιχνιδιού θα επιτρέπει σε έως και 8 παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα. Και φυσικά, με όλο και περισσότερους τίτλους να αναπτύσσονται για την κονσόλα και να διατίθενται σταδιακά, η Nintendo θα προσπαθήσει να αποφύγει τα λάθη που καταδίκασαν το WiiU, προσφέροντας μια ποικιλία τίτλων σε εύλογο χρονικό διάστημα κυκλοφορίας.

Τέλος, ο Kimishima δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φορητή κονσόλα της Nintendo, το 3DS. Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις φήμες που μιλούν για αντικατάσταση της φορητής κονσόλας από το Nintendo Switch, ο πρόεδρος της εταιρείας αναφέρθηκε σε όλους τους first-party τίτλους που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα (συμπεριλαμβανομένων των Poochy & Yoshi’s Wooly World, Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia, Fire Emblem: Warriors, Ever Oasis και φυσικά του ανακοινωθέντος Pikmin), ενώ δήλωσε πως βρίσκονται περισσότεροι τίτλοι υπό ανάπτυξη για την κονσόλα, οι οποίοι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα και που θα ανακοινωθούν για την οικογένεια κονσολών 3DS.

 Εκ πρώτης όψεως το 2017 προβλέπεται ενδιαφέρον για την εταιρεία του Κυότο. Μένει να δούμε αν οι προσδοκίες των ιθυνόντων της Nintendo θα επιβεβαιωθούν και από τους καταναλωτές.

Κώστας Παπαμήτρου
Κώστας Παπαμήτρου

Είναι θερμός οπαδός της Nintendo από παιδί, αν και στην πορεία απόλαυσε πολλές gaming στιγμές από (σχεδόν) όλες τις κονσόλες. Action adventures τρίτου προσώπου (όπως τα Tomb Raider, Prince of Persia και Assassin’s Creed) αλλά και ποιοτικά RTS μπορούν να τον κρατούν απασχολημένο για ώρες, αν δεν βλέπει ταινίες ή σειρές.

Άρθρα: 1114

Υποβολή απάντησης